Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Son gün 31 Mayıs

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Sosyal Güvenlik Kurumuna prim borcu bulunan İşveren ve sigortalılar için ilk taksit ödemesi 31 Mayıs 2017 de sona eriyor. İlk taksiti ve Peşinatı ödemeyen İşverenlerimiz yeni yapılandırmaya başvuramayacaklar.

 

SON GÜNÜ BEKLEMEYİN

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan 6736 sayılı ‘Borçların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’ kapsamında İşverenlermize tanınan büyük fırsat 31 Mayıs 2017 tarihinde sona eriyor.  Kırıkkale SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü,  31 Mayıs tarihinin yeniden yapılandırmaya başvuranların ilk taksitlerini ödemeleri için son gün olduğunu hatırlattı.

 

İŞVERENLERE KOLAYLIK

Karacaköylü, “6736 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında 2017 Ocak ayında yapmaları gereken yapılandırma peşin veya taksit ödemelerini çeşitli sebeplerle gerçekleştiremeyen işverenlerimiz için yeni bir fırsat getirilmişti. Bu kapsamda işverenlerimizin yapılandırma şansını kaybetmemeleri için ödemelerini en geç 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yapmaları gerekiyor.”

 

2017 YILI MART AYI DÂHİL

“Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen yeni yapılandırma, 6736 sayılı Yasa kapsamı dışında kalan ve 2017 yılı Mart ayı dâhil prim borçlarını kapsamaktadır. Yeni yapılandırma daha önce yapılandırılmış prim borçlarını kapsamamaktadır. Bu nedenle, yapılandırılmanızın bozulmaması için 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ilk taksitin veya peşin ödemenin yapılması gerekmektedir” dedi.

 

1958 ADET İŞVERENİN BORÇLARI YAPILANDIRILDI.

Karacaköylü, ilk taksiti yatıran İşverenlerin teşvik uygulamaları gibi tüm imkânlardan yararlanabileceğine işaret etti. Kırıkkale’de 1958 adet işverenin borçlarından dolayı başvuru yaptığını belirten Karacaköylü, “Yapılandırmaya başvurup ilk taksit ödemesini yapmayan 685 adet işverenimize ödemelerini yapmaları için yasa gereği yeni bir hak tanınmıştır“ dedi.

 

2127 ADET BAĞKUR SİGORTALIMIZIN BORÇLARI YAPILANDIRILDI.

Karacaköylü, ilk taksiti yatıran Sigortalılarımızın teşvik uygulamaları gibi kurumumuzca sigortalılarımıza sağlanan tüm imkânlardan yararlanabileceğine işaret etti.

 

SON FIRSAT

“Yapılandırma başvurusunda bulunup peşin ya da ilk taksitini henüz ödemeyen işverenlerimizin bu son fırsatı kaçırmamaları gerekir. Bu yapılandırma 2016 yılı Haziran ayı dahil geriye dönük bütün borçları kapsıyor. 31.05.2017 tarihinde de yapılandırmasını ödemeyen kişilerin yapılandırmaları da bozulacaktır” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x