Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Sosyal haklara saldırılar devam ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erdal Baloğlu 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle basın açıklaması yaparak, tüm çalışan işçilerin önemini ve değerini dile getirdi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erdal Baloğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Bugün tüm dünyada işçiler, bir asır önce 8 saatlik çalışma uğruna canlarını veren emekçi kardeşlerini anmaya hazırlanırken, günümüzde hala pek çok ülkede, insan onuruna yakışmayan çalışma koşullarının var olmasına isyan ediyor, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor. Bugünde Çalışma hayatındaki sorunlarımızın devam ettiğini görüyoruz. Bu sorunlar, yoksulluk, işsizlik, özellikle gençlerimizin işsizliği, gelir dağılımındaki adaletsizlik, kayıt dışı istihdam, vergideki adaletsiz yapı, sosyal güvenlik, sendikasızlaştırma, sendikal örgütlenmede sıkıntılar, iş kazaları sonucu meydana gelen ölümler, taşeron işçilik, Meclis Genel Kurulu’na getirilmeyi bekleyen, özel istihdam bürolarına geçici iş ilişkisi kurma hakkını taşıyan kanun tasarısı ve kıdem tazminatı konusudur”

 

ESNAF KAN AĞLIYOR

“Bütün bunlar yaşanırken, özelleştirme politikalarıyla kurumlarımız tek tek satılmakta, fabrikalar ya kapatılıp ya da sermayeye peşkeş çekilmeye devam edilmekte, halkın gerçek gündemi olan açlık, yoksulluk ve işsizlik adeta gözden kaçırılmaya çalışılmaktadır. Devleti küçültme adı altında başta eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik olmak üzere kamu hizmetleri tasfiye edilmiş, paralı hale getirilmiştir. Giderek artan borçlarla tarım can çekişiyor, esnaf kan ağlıyor, emekliler çile çekiyor, ücretler geriletiliyor, sosyal haklarımıza yönelik saldırılar devam ediyor. Tüm bu olumsuzluklar karşısında bu yılki 1 Mayıs daha da önemli bir hale gelmiştir. Bu anlamda 1 Mayıs’ın tüm emekçi arkadaşlarımıza kutlu ve mutlu olmasını temenni ederim” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x