Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

SP, iki büyük sevinci yaşıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, 20 Temmuz dolayısıyla basın bildirisi yayınladı. Vurgun, 20 Temmuz’un Kıbrıs Barış Harekatı ve Saadet Partisi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle hem millet, hem de kendi camiaları için çok özel bir gün olduğunu belirterek, bugün iki büyük sevinci bir arada yaşadıklarını söyledi.

 

ŞÜKÜRLER OLSUN

“Şükürler olsun ki: bugün iki büyük sevinci bir arada yaşıyoruz” diyen VURGUN şöyle devam etti; “Bunlardan birincisi 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’dır. Bu tarihi zaferin 43’ncü yıldönümünü kutluyoruz. Kıbrıs Barış Harekatı tarihi bir dönüm noktasıdır. Kıbrıs, 1699 Karlofça anlaşmasıyla toprak kaybetmeye başlayan ve giderek küçülen İslam dünyasının, son 300 yılda Batılılara karşı kazandığı tek toprak parçasıdır. KKTC’nin bugün sahip olduğu istikrar ve güvenlik ortamı bu harekat sayesinde kazanılmıştır. 1960 yılından itibaren soydaşlarımıza karşı giderek artan baskı, taciz ve katliamlara karşın Türkiye 1974 yılına kadar gerekli siyasi irade ve kararlılığı gösterememiş, uluslararası dayatmalara boyun eğmiştir. Gemilerimiz birçok kez Amerika’nın talimatı ve hatta bir mektubuyla geri dönmek zorunda bırakılmıştır”

 

BARIŞ HAREKATI

“Ancak 1974 yılına gelindiğinde ise önemli bir fark vardır. O’da Milli Görüş farkıdır. CHP-MSP koalisyonunda Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dik duruşu ve kararlı tutumu ile Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirilmiş, Kıbrıs’ta huzur ve güvenlik ortamını kurmak mümkün olmuştur. Bu gerçekler ışığında tarihi bir uyarıyı görev biliyor ve Avrupa Birliği hayali uğruna Kıbrıs’ı pazarlık konusu yapmak isteyenlere çağrıda bulunuyoruz. Türkiye’nin Kıbrıs diye bir sorunu yoktur. Var olan sorunlar 1974 barış harekatıyla sona erdirilmiş adada barış, güvenlik ve huzur ortamı sağlanmıştır Sadece Haçlı seferlerinden bu yana Kıbrıs üzerindeki emellerinden vazgeçmeyen emperyalist ülkelerin karanlık hesapları vardır. Kıbrıs’ı rum toprağı yaparak, Akdeniz’deki hakimiyeti ele geçirmek isteyen haçlıların oyunları vardır”

 

KIRMIZIÇİZGİ

Unutmayınız ki; KKTC Türkiye’nin milli davasıdır, kırmızıçizgisidir. Batı’ya şirin görünmek için Kıbrıs’ı pazarlık konusu yaparsanız tarih önünde de, millet önünde de hesap veremezsiniz. Hayali bir AB macerası uğruna böylesine stratejik bir adayı pazarlık konusu haline getirmek, en basit ifadesiyle, abesle iştigaldir. Hükümetin bu tarihi bilinç ve şuurla hareket etmesi gerekmektedir. Kıbrıs’tan asker çekmek ile asker azaltmak aynı anlama gelir. Türkiye bu konuda ne kadar geri adım atarsa bundan sonra vermek zorunda kalacağı tavizlerde o kadar büyük olacaktır. Saadet Partisi olarak Kıbrıs konusunda iki teklifimiz bulunmaktadır. Adadan asker çekmek bir yana Türkiye, bölgedeki sıcak gelişmeleri dikkate alarak, Kuzey Kıbrıs’ta bir hava üssü kurmalıdır. İkinci teklifimiz ise, adada huzur ve güvenlik ortamının hâkim olmasını sağlayan, 1974 Barış Harekâtı nedeniyle 20 Temmuz günü ‘Milli Bayram’ ilan edilmelidir”

 

SAADET PARTİSİ 20 TEMMUZ’DA KURULMUŞTUR

İkinci sevincimiz ise, 20 Temmuz’un Saadet Partimizin kuruluş yıldönümü olmasıdır. Saadet Partimiz Kıbrıs Zaferi gibi anlamlı bir günde kurulmuş ve Hakkın hakimiyeti için mücadelesine başlamıştır. Bugün16’ınci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Saadet Partisi Türkiye’nin sigortası, birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Saadet Partisi hiçbir zaman rüzgara göre yön değiştirmemiş, temel ilke ve prensiplerinden hiç bir zaman taviz vermemiştir. Saadet partisi, makam ve mevki için eğilenlerin değil, hak için direnenlerin partisi olmuştur. Bu yüzden saadet Partisi farklıdır; Çünkü Saadet Partisi taklitçi değil, milli ve yerli bir partidir. Küresel Egemenlere Teslim olmayan, boyun eğmeyen gerçek anlamda sivil bir partidir.

 

HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN Kİ

“Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; bundan önce olduğu gibi bundan sonrada, yalpalamadan, çizgisinden sapmadan, milletimizin hizmetinde olmaya devam edecektir. Çünkü Saadet Partisi hesabını, seçimleri kazanmak için değil, nesilleri kazanmak üzerine yapmaktadır. İslam alemi tarihin en önemli süreçlerinden birini yaşamaktadır. İslam ülkeleri acımasız işgallerin hedefi halindedir. Emperyalist güçler, son dönemde yaşanan İslami uyanışın önünü kesmek, İslam ülkeleri arasında yeni ihtilaflar oluşturmak için karanlık ve sinsi planlarını uygulamaya çalışmaktadır. Bu sinsi planlara karşı uyanık olmak ve daha fazla kenetlenmek zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle, Kıbrıs Davası uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor, Kıbrıslı Türk Halkı‘nın Barış ve Özgürlük Bayramını içtenlikle kutluyor, Aziz Kıbrıs Türk Halkına sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x