Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYahşihan

SPOR CAMİASI DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen vatandaşlar, Demokrasi nöbetlerine 7 gündür devam ediyor. Dün akşam Spor Camiası birleşerek darbeye karşı ortak tepki verdiler.
TÜM SPOR CAMİASI
Kırıkkale’de spor faaliyetleri yürüten tüm oluşumlar darbe girişimine tepki vererek gecenin geç saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttular. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, İl Spor Müdürü Rıfat Ünlü, ASKF Başkanı Sırrı Zengin öncülüğünde yapılan organizasyon, diğer spor dernekleri ve Taraftarlarla da birleşince Cumhuriyet Meydanı en kalabalık gecelerinden birini yaşadı.
SPOR CAMİASI SEVGİ YOLUNDA BULUŞTU
Sevgi yolunda bir araya gelen Spor Camiası kalabalık bir grupla Cumhuriyet Meydanına hareket etti. Sevgi Yolunda ve Cumhuriyet Meydanında İl Spor Müdürlüğü tarafından 1.000 Türk Bayrağı dağıtılırken, İl Spor Müdürlüğü standında vatandaşlara su dağıtıldı. Yürüyüş sırasın da teröre ve darbeye karşı sloganlar atılırken, Sevgi Yolu Tekbirlerle inledi. Kalabalığın Cumhuriyet Meydanına girmesiyle birlikte büyük bir coşku oluşurken, Meydanda bulunan tüm vatandaşlar “Ne Mutlu Türküm Diyene” diye bağırdı.
TARAFTARLAR ZAFER CADDESİNDE YÜRÜDÜ
Kırıkkalespor Taraftar Grupları da Kızılkanat İş Merkezi önünde toplanarak, Türk Bayrağı ve Kırıkkalespor Bayrağı açtılar. Kırıkkalespor formaları ile Darbeye Karşı sloganlar atan FETÖ/PDY karşıtı sloganlar atan taraftarlar, üzerinde “Darbeci, Terörist, Hain, Cuntacı” yazan dövizler taşıyan taraftarlar. “İdam İsteriz” sloganları atarak zafer caddesini inletti.
FETÖ’NÜN POSTERLERİ YAKILDI
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in posterlerini yakıp, sloganlarla darbe girişimini protesto etti. Programda, İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri, Kur’an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek bugün de ’Demokrasi Nöbetine’ devam etti. Kalabalık zaman zaman alanlarda meşale yaktı. Kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seslendirdiği İstiklal Marşı’nı ve Arif Nihat Asya’nın dua şiirini dinledi. Alandakiler, Mehter Marşları’na da ellerindeki bayrakları sallayarak tempo tuttu.
ERDOĞAN’I İZLEDİLER
Kurulan Sinevizyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın O Hal açıklamasını canlı izleyen vatandaşlar. Erdoğan lehine sloganlar atarak darbe girişimini lanetlediler. Erdoğan’ın OHAL ilan edildi sözlerini duyan vatandaşlar alkış ve sloganlarla karara destek oldular.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x