Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSon DakikaSpor

SPOR CAMİASI YÜRÜYECEK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de bulunan tüm spor adamları Demokrasi Nöbeti için bugün saat 21.00’da Sevgi Yolunda toplanacaklar.
Dün akşam Kırıkkale İl Gençlik ve Spor Müdürü Rıfat Ünlü ve ASKF Başkanı Sırrı Zengin öncülüğünde toplanan şehrin spor adamları bugün saat 21.00’da Sevgi yolunda toplanma kararı aldılar.
DUYGULU ANLAR YAŞADIK
Toplantıya spor camiasından birçok isim katılırken, ASKF Kırıkkale İl Başkanı Sırrı Zengin; “Millet olarak zor günler geçiriyoruz. İnanın çok duygusal anlar yaşadık. Ben şahsım adına ağladım, önce darbe haberine ağladım, sonra sayın Cumhurbaşkanımızın cesur bir şekilde inin sokaklara dediğinde duygulandım, sabaha kadar Yüce Türk milletini izlerken coşkum arttı, sonra da askerlerimize ağladım. Zor bir zamandan geçiyoruz. Bugün insanlarımız meydandalar, bizlerde meydandayız ancak spor camiası adına ortak tepki vererek değil. Bende düş düşündüm, Gençlik Spor İl Müdürümüzle de görüştüm ve bir toplantı yapalım karar alalım dedik ve sonuç olarak ta buradayız. Şimdi yarın taraftarlarımız da bir organizasyon yapacaklar, onlar da sporu temsil ediyorlar, onlar bir yandan biz bir yandan yarın Cumhuriyet Meydanında, Demokrasi Nöbetini spor camiası adına yaparak, darbeyi lanetleyelim ve devletimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu ifade edelim” ifadelerini kullandı.
1000 BAYRAK DAĞITILACAK
Toplantıda sonuna kadar devletimizin yanındayız diyerek sözlerine başlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, “Biz devletimizin askeriyiz. Her Türk Asker doğan diye boşa dememişler. Milletimiz kahramanca mücadele ederek, devletimize sahip çıktılar ve darbecilerin zafer kazanmasının önüne geçtiler. Allah o gece ve ardından gelen tüm gecelerde demokrasi nöbeti tutarak darbe girişimine karşı direnen ve onlara devletimizi yerle bir imkanın tanımayan milletimize şükranlarımı iletiyorum. Bizler ilk andan bu yana Cumhuriyet Meydanındayız, su dağıtıyoruz, bayrak dağıtıyoruz, vatandaşlarımızla sohbet ediyor, eksiklerini tespit ediyor ve yardımcı oluyoruz. Spor Camiası olarak ta ortak bir tepki vermemiz gerekir. Bu bağlamda yarın (bugün) toplayabileceğimiz kadar eşimizle, dostumuzla, personelimizle saat 21.00’da sevgi yolunda buluşalım ve Cumhuriyet Meydanına inelim. Cumhurbaşkanımız okçu tepelerini bırakmayın dedi, bizde bırakmayacağız.” Dedi.
TARAFTARLARDA TOPLANACAK
Bugün akşam 21.00’da ayrıca taraftarlar da Kızılkanat İş Merkezi Önünden toplanarak, Cumhuriyet Meydanına yürüyüş yapacak. Sosyal Medyada örgütlenen Muhafızlar ve Daltonlar Taraftar Grupları, geniş bir kalabalıkla toplanıp, Teröre ve Darbe girişimine karşı slogan atarak Cumhuriyet Meydanına yürüyecekler. Taraftarlar, Darbe girişimini kınayarak, “Biz Devletimizin yanındayız, her kim ki devletimize zarar vermeye çalışır onun karşısında dağ gibi dikiliriz” ifadelerini kullandılar.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x