Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşetSağlıkSpor

Spor yap, kötü alışkanlıklardan uzak dur

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Spor yap, kötü alışkanlıklardan uzak dur

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, Hugs Not Drugs isimli Erasmus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında, Kırıkkale’de ki proje pilot okullarında, öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumak, onları sigara, alkol, bonzayi gibi maddelerden uzak tutmak amacıyla yürütülen proje ve kampanya çalışması, farkındalık yaratıcı etkinlikler ile devam ediyor.

 

BİLGİLER VERİMDİ

Kırıkkale’de ki proje pilot okullarında, öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumak, onları sigara, alkol, bonzayi gibi maddelerden uzak tutmak amacıyla yürütülen proje ve kampanya çalışmaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından projenin pilot okullarından birisi olan Özbek Saran Ortaokulu’na, Kırıkkale Bisiklet Severler Topluluğu davet edildi. Projenin koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, Kırıkkale Bisiklet Severler Topluluk Başkanı ve aynı zamanda aktivist Ayşe Elidemir ve topluluk üyesi Yunus Turan okula ziyarette bulundu. Topluluk Başkanı Ayşe Elidemir ve Topluluk Üyesi Yunus Turan, öğrencilere bisiklet sürme eğitimi vererek, öğrencileri sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklara karşı spor yapmaları gerektiğinin öneminden bahsettiler.

 

BİSİKLET SÜRME EĞİTİMİ

Öğrencilere, bisiklet sürmenin, spor yapmanın onları olumlu yönde nasıl etkileyebileceğini ve trafikte nasıl bisiklet sürülmesi gerektiği gibi konularında eğitimler verilirken, eğitim sonrasında, topluluk Başkanı Ayşe Elidemir, bisiklet sürme konusunda motivasyonları artan öğrencilere, Kırıkkale Bisiklet Severler topluluğuna katılmaları için onları davet etti. Eğitime ev sahipliği yapan Özbek Saran Ortaokulu Müdürü Süleyman Başer ve İngilizce Öğretmeni Merve Üstün  “Eğitimden çok memnun kaldıklarını, kötü alışkanlıklarla mücadelede bu tip farkındalık çalışmalarının bütün okullarda yapılması gerektiğini, çocukların küçük yaşta bisikletle tanıştırılmaları gerektiğinin altını çizerek Bisiklet Severler Topluluğuna bu eğitimden dolayı teşekkür ettiler” dediler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x