Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşetSağlık

Su iç, Sağlıklı Yaşa

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MUSTAFA NECATİ İLKÖĞRETİM OKULU, ‘SU İÇME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMA’ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

 

Mustafa Necati İlköğretim Okulu, ‘Su İçme Alışkanlığı Kazandırma’ etkinliğini Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanında buluşan 2’nci sınıf öğrencileri, Zafer Caddesinde yürürken, “Kırıkkale! Su iç, sağlıklı yaşa” diye sloganlar attı.

 

ÖNEMİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ

Mustafa Necati İlkokulu 2/C sınıfında okuyan öğrenciler, okul yönetimi ve öğretmenleriyle birlikte su içme alışkanlığı kazandırma çerçevesinde renkli bir etkinliğe imza attı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında toplanan öğrenciler, suyun önemine dikkat çekmek amacıyla ellerindeki pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Necati İlkokulu Müdür Yardımcısı Adem Kaya, “İnsan vücudunun su içeriği yaşa ve cinsiyete göre yüzde 42 ile yüzde 71 arasında değişiyor. Çocukların vücudunun su oranı yüksekken, yaş ilerledikçe suyun yerini yağ almaya başlıyor. Yetişkin insan vücudunun ortalama yüzde 59’unu su oluşturuyor. Bir yetişkin günde ortalama 10 bardak su kaybediyor ve bu kaybedilen suyun yerine konması gerekiyor. Günlük tüketilen 8-12 bardak su, sıvı ihtiyacımızı karşılıyor” dedi.

 

SUYUN SAYESİNDE OLMAKTADIR

Kaya, “Hem kendimiz hem de çocuklarımız için su içme kültürü kazanmalıyız. Yediğimiz besinlerin sindirimi, emilimi ve hücrelere taşınması; hücrelerin, dokuların organ ve sistemlerin çalışması, metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin taşınması ve atılması; vücut ısısının denetiminin sağlanması; eklemlerin kayganlığının sağlanması; çeşitli biyokimyasal olayların oluşması suyun sayesinde olmaktadır. Sabah kalktığınızda ilk yapmanız gereken işlerin başında iki bardak su içmek olmalıdır.”

 

METABOLİZE ETMESİNE YARDIMCI

Suyun kilo kontrolünde de çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Kaya,  “Yemeklerden önce su içmenin erken tokluk hissi duyulmasını sağladığını söylüyor. Su iştahı bastırıyor ve bedenin depolanmış yağlarını metabolize etmesine yardımcı oluyor.  Araştırmalar göstermiştir ki alınan su miktarı azalınca vücutta depolanan yağ miktarı artmaya başlamaktadır. Su, kilo kaybetmek ve bir daha almamak için ideal bir alternatiftir. Çoğu insanın suyun değerini önemsememesine rağmen sürekli kilo kaybı için öncelikli formül sudur.”

 

DAHA FAZLA SU İÇMELİDİR

“Kilolu bireylerin daha çok suya ihtiyacı vardır. Çünkü bu bireylerin metabolik yükleri fazladır. Yağların kullanılmasında suyun özel bir yeri olması nedeniyle kilolu bireyler suya çok daha fazla ihtiyaç duyarlar. Kilolu bir kişi her 12 kilo fazlası için bir bardak daha fazla su içmelidir. Eğer egzersiz yapılıyorsa ya da hava sıcak veya kuru ise yine tüketilen su miktarı artırılmalıdır. İdrarınızı yaptıktan sonra, kaybedilen sıvıyı yerine koymak için bir bardak su içmelisiniz” dedi.

 

Haber-Foto: Burak Can

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x