Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Su Sanitasyonu Çalışma eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan ilçesinde Su Sanitasyonu Çalışma Programı kapsamında eğitim verildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dilek Aykutlu, “Halen mevcut alternatifleri arasında en güvenilir dezenfeksiyon yöntemdir” dedi.

 

MİNERALLER UYGUN

Kaymakamlık Mavi Salon’da düzenlenen eğitimde konuşan Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dilek Aykutlu, sağlıklı suyun renksiz, kokusuz, berrak ve sağlığa zarar verebilecek mikrobiyolojik ve kimyasal kirleticilerden arındırılmış aynı zamanda sağlık için gerekli mineralleri uygun ve yeterli miktarda içeren su olduğunu söyledi.

 

YAPILMASI GEREKİYOR

Aykutlu, “Güvenli su ise sağlığa zarar verebilecek kirleticilerden arındırılmış sudur. Dünya Sağlık Örgütüne göre, içme sularının klorlanması işleminin yaygınlaşması halk sağlığı alanındaki en önemli gelişmelerden birisi. Halen mevcut alternatifleri arasında en güvenilir dezenfeksiyon yöntemdir. Bu nedenle ilçe merkezinde ve köylerde su depolarının hem temizliğinin hem de klorlama işlemlerinin düzenli yapılması gerekiyor.” diye konuştu. Eğitime, Yahşihan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Dursun Göğer, İlçe Özel İdare Müdürü Cemil Şerbetçioğlu, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x