Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSulakyurt

SULAKYURTLULAR FESTİVALE

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sulakyurt Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenecek olan Şeyh Şami Hz. Anma ve III. Kavun Karpuz Festivali 9 Eylül’de başlayıp, 10 Eylül’de sona erecek.
 
BUGÜN BAŞLIYOR
Sulakyurt’ta   iki gün boyunca çeşitli kültürel etkinlikler yapılacak.  Kavun ve karpuz ile ünlenen Sulakyurt’ta festival heyecanı yaşanıyor. Sulakyurt Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘Şeyh Şami Hz. Anma ve III. Kavun Karpuz Festivali’ 9 Eylül’de başlayıp, 10 Eylül’de sona erecek.
TÜRBE ZİYARETİ İLE START VERECEK
9 Eylül Cuma günü Cuma Namazı sonrasında Şeyh Şami Hz. Türbe ziyareti ile başlayacak olan program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Şeyh Şami Hz. ve Sulakyurtlu Tarihçesi, Cumhuriyet Parkında ikramlar, Dolunay İlahi Grubu Konseri, çocuk oyun yarışmaları ve semazen gösterisi ile gün sona erecek.
KAVUN KARPUZ YARIŞMALARI YAPILACAK
Festivalin ikinci gününde (10 Eylül Cumartesi) ise saat 11.00’da Belediye önünden Mehteranla tören alanına kortej yürüyüşü yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. İkramların ardından Ankara Seymen alayı gösterisi düzenlenecek. Kavun karpuz yarışmalarının ardından Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve semah ekibi sahne alacak.
BAHÇELİ’NİN GELMESİ BEKLENİYOR
Sulakyurt’ta yapılacak olan festivale MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de gelmesi bekleniyor. Kırıkkale’de MHPli tek belediye olma özelliği taşıyan Sulakyurt Belediyesinin organize ettiği festivale MHP Genel Merkezi tarafından büyük önem verildiği ve katılımın Genel Merkez bazında yoğun olacağı öğrenildi. MHP Genel Merkez Yöneticisi Av. Halil Öztürk’ün de festival üzerinde durduğu ve yoğun çalışmalar yaptığı öğrenildi.
TÜM KIRIKKALE HALKI DAVETLİ
Festivalde iki gün boyunca Nazlı Öksüz, Ali Kımık, Nurhan İner, Erol İ. Eli ve Binnur Duru sahne alacak. Sulakyurtlular gerçekleşecek olan festivalde bir kez daha ilçede yetişen ve tadı ile ünlenen Sulakyurt Kavunu ve Sulakyurt Karpuzunu katılımcılara ikram edecek. Festivalle ilgili tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, festivale tüm Kırıkkalelileri beklediklerini söyledi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x