Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSulakyurt

Sulakyurt’ta özverili çalışma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, ilçelerinde ki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. Bildik, hafta sonu mesai dışında bile özverili bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

 

ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPIYORUZ

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik imkânsızlıklardan imkân oluşturarak ilçe halkına pek çok hizmet sunuyor.  Dar bütçeli bir belediye olmalarına rağmen göreve gelmeden önce ilçe halkına verdiği sözleri tutma konusunda başarı gösteren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, görevde bulunduğu 3 senede Sulakyurt’un çehresini değiştirdi. Unutulan ve eskimeye yüz tutmuş parklar ve çeşmeler tekrar canlanırken, köy yolları ve ilçenin yolları neredeyse baştan sona tadilat gördü. Tüm bunların arkasında ise üstün bir çaba ile çalışan belediye personeli ve başkan bulunuyor.

 

80 BİN METRE KARESİNİ YAPTIK

Hedeflerinin Sulakyurt’u İç Anadolu’nun cenneti yapmak olduğunun altını çizen Belediye Başkanı İsmail Bildik, göreve geldiğinden bu yana ilçede yapılan düzenlemeleri anlattı. Bildik “60 yıllık ilçemizin maalesef kanalizasyonu yoktu, suyunda sıkıntı vardı. Kanalizasyonu bitirdik, suyunu bitirdik, mesire alanları, piknik alanları. Sulakyurt’un 154 bin metrekare bozuk alanı vardı, şimdiye kadar 80 bin metre karesini yaptık ve şu anda da yapmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Parkı’nda geçenlerde malzemesini aldık üçte bir fiyatına elde ettiğimiz kamelyalarımız ve mesire alanı malzemelerimiz yapılmakta şu anda yine devam eden çalışmamız mezarlık duvarları, mezarlıklara tuvalet, abdesthane ve insanlarımızın oturacağı şadırvanlar yaptırıyoruz.”

 

YOĞUN BİR ŞEKİLDE HAZIRLIK YAPACAĞIZ

“26 Ağustos’ta Allah nasip ederse festivalimiz var, bu sene ikincisini düzenleyeceğimiz Şeyh Sami Hazretlerini Anma ve Kavun, Karpuz Festivalini, Başbakanlık Tanıtma Fonundan şu anda yardım bekliyoruz. Eğer onlar, biz festivaline destek vereceğiz yapabilirsiniz, derlerse festivalimize daha yoğun bir şekilde hazırlık yapacağız. Bunun dışında Sulakyurt Çayı ıslah çalışmalarımız var, DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum, şu anda ciddi destek veriyorlar bize. Bizim hizmet götürdüğümüz yerler bizim ilçe sınırlarımız dışında idi, şimdi yeni bir imar çalışması yaptık, artık bundan sonra Sulakyurtumuzun ticari alanını oluşturduk ve hayvansal alanını oluşturduk, ekstra konut alanları oluşturduk. Şu anda imarımız bitti parselizasyona başlıyoruz”

 

17 MİLYON TON SU BİRİKECEK

“Toprak Komisyonundan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bu işlerimizi bitirdik. Artık bundan sonra yatırımcıları ilçemize davet ediyoruz, buyursunlar gelsinler. Hayvansal Kalkınma adı altında Tarım Bakanlığı ile görüştük, burayı hayvansal alanımız çok olduğundan dolayı önceliğe koyacaklarını söylediler, yakında programlarda çıkacak. Aynı zamanda bir Sulakyurt Sulama Barajımız var. Burada 17 milyon ton su birikecek. Kırıkkale’nin en büyük sulama barajıdır, 10 milyon tonu birikti. Barajımızda kanal yapımı ise devam ediyor. Onun etrafında da bir yarımada şeklinde bir adamız var, oranın projelendirilmesi içinde çalışmalara başlandı. Orası da dört aşamalı olarak projelendirilecek. Orada bir 5 bin metrekarelik bir yer oluşturuyoruz. Hem yürüme alanı hem koşu alanı hem bisiklet sürme alanı hem sosyal tesis alanı ve mesire alanı olarak şu anda projelendirme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x