Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Sümer stratejik plan eğitimine katıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sümer stratejik plan eğitimine katıldı
Oda ve borsa akreditasyon sistemi içerisinde yer alan Kırıkkale Ticaret Borsası, stratejik plan eğitimini TEPAV’da yaptı.

Kırıkkale’de katıldı
Eğitim toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Türksoy, Akreditasyon sorumlusu Berat Uludoğan ve Muhasebe sorumlusu Selda Mutlu katıldı.  Toplantıda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşma yaptı. Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsanın 5 yıldızlı akredite oda olmasını hedeflediklerini söyledi.

Sümer stratejik plan eğitimine katıldı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHisarcıklıoğlu ile görüştüler
Hisarcıklıoğlu, göreve geldiklerinde İngiltere Odalar Birliği ile yaptıkları anlaşma ve alınan eğitim ile başlayan sürecin bugün kendilerini çok farklı noktalara getirdiğini anlattı. Hisarcıklıoğlu TOBB’un bu alanda akreditasyon veren bir kurum haline geldiğini ifade ederken, “Bugün öyle bir noktaya geldik ki; Almanya Odalar Birliği Başkanı TOBB’u ziyareti sonrasında ‘bizim size verebileceğimiz hiçbir şey yok ama sizden alabileceklerimiz var’ dedi. Bu geldiğimiz yer açısından çok önemli bir söz” diye konuştu.

Ahilik ve loncalık sistemi hatırlatması
56 İslam ülkesinin Odalar Birliği Genel Sekreterlerine Türkiye’de eğitim verdiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, oda sisteminin temelinin bu topraklarda hayata geçirilen ahilik ve loncalık sistemine dayandığını bildirdi. 2001 yılında göreve geldiklerinde oda ve borsaların fiziki altyapısının yetersiz olduğunu, yabancı dil kullanımının son derece kısıtlı olduğunu ve proje yapamaz bir yapının söz konusu olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu bugün, oda ve borsa binalarının şehirlerinin en güzel binası olduğuna, yabancı dil kullanımının ve proje üretiminin çok büyük artış gösterdiğine işaret etti.

 

Sümer stratejik plan eğitimine katıldı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriOda ve borsalar için 3 önemli misyon
Oda ve borsaların önümüzdeki dönem için 3 ana misyonu üstlenmesi gerektiği üzerinde duran TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yereldeki kalkınmanın ana gücü, motoru sizler olmalısınız. Yol haritası çok önemli. Fikir üretme merkezi olmalısınız. Stratejik plan çok mühim. Bizler yerelde halktan oy almış kişilerin üzerinde değiliz. Onun için planla, fikirle dolu olan çantanızı yerel aktörlerle paylaşmalısınız” dedi. Zenginliğin tek yolunun özel sektörün güçlenmesi ve girişimciliğin artmasından geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Devlet eliyle zenginleşme diye bir şey yok. Bu insanın doğasına aykırı. O nedenle girişimci sayısını artırmak zorundayız” ifadesini kullandı.

 

İrtibat halindeyiz

Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, yönetim kurulunun sürekli TOBB ile irtibatta olduğunu, yapılan eğitim ve planlama toplantılarına eksiksiz katıldıklarını ifade etti. Sümer, bu tip eğitim ve toplantıların Kırıkkale için önemine değinerek, “Bu toplantılarda Kırıkkale ile ilgili yapılacak çalışmalar konusunda da yeni düşüncelerimiz oluşuyor” dedi. Sümer ve yönetim kurulu üyeleri toplantının ardından Hisarcıklıloğlu ile görüşme yaptılar.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu