Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Susamamak için ne yapılmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli Diyetisyen Melike Koçoğlu, oruçluyken susamamak isteyen vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu.

 

DENGEYİ KORUYACAKTIR

Ramazan süresince insanların beslenme alışkanlıklarında dikkat etmeleri gerekenler konusunda Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli Diyetisyen Melike Koçoğlu, uyarılarda bulundu. Koçoğlu, yaz mevsimi Ramazan’larında insanlarda suya olan ihtiyacın hissedilmemesine yönelik şunları söyledi:  “Eğer akşam yemeklerinde yemeklerin çok fazla tuzlu şekilde tüketmezlerse bunlar onun diğer gün içerisinde susuzluğunu yani su ihtiyaçlarını minimuma indirecektir.”

 

BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLIK

“Ramazan’la birlikte insanların bir de tatlı ihtiyacı oluyor, tatlı tüketimini aşırı şekilde kullanmakta onların diğer gün içerisindeki su ihtiyacı konusunda daha da fazla ihtiyaca maruz kalmasına sebep olacaktır.  Bundan kaynaklı olarak eğer iftarda yapacakları ya da iftardan sahura kadar yapacakları menülerde tuz ve tatlı tüketimini minimuma indirmeleri onların diğer gün içerisinde su bakımından rahat hissetmelerini sağlayacaktır”.

 

SU ORANI FAZLADIR

“Meyve olarak bu konuda önereceğimiz bir şey yok, diyet spesifiktir kişiye özeldir. Şu meyve susuzluğu giderir gibi değil de örneğin kavun veya karpuzun su içeriği fazladır, bunları tercih edebilirler günlük su tüketimini artırmak için. Bir de şuraya dip not düşmek gerekiyor, ne kadar su ihtiyacı olursa olsun iftarda iki su bardağından fazla su içmelerini çok fazla önermiyoruz. Bu onların diğer yemeklerden alacağı enerjileri yani kalorilerini kısmış olacaktır. İftardan sonra yapacakları yürüyüşlerde de mutlaka maden suyu yani mutlaka değil de maden suyu tüketmeleri sıvı elektrolit dengesi açısından, yaz ayları içerisindeyiz, gün içerisinde su alamıyoruz, bunu dengelemek açısından sade bir maden suyu tüketmelerini öneririm.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x