Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK MISINIZ?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de hemen her kurumda FETÖcüler açığa alınırken, açığa almalar Kırıkkale Üniversitesine de yansıdır.
MİLLİ EĞİTİMDE 200 KİŞİ
FETÖ operasyonları çerçevesinde kurumlar kendi içlerini temizleye başladılar. Kırıkkale’de operasyonlar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 200, İl Emniyet Müdürlüğünden 31, Defterdarlıktan 5, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğünden 4, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 2, Polis Meslek Yüksek Okulundan 2, İl Jandarma Komutanlığı,  Yurtkur, Müftülükten 1’er kişi olmak üzere 247 kişi görevden uzaklaştırılmıştı. Dün Kırıkkale Üniversitesinde 92 kişi çeşitli kurumlarla birlikte toplam 389 kişi görevlerinden el çektirildi.
IŞIK ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ
FETÖ kapsamında görevden almalar devam ederken, Kırıkkale Üniversitesinde Işık Üniversitesi ile işbirliği anlaşmasını yapanların açıklanmaması tepki çekiyor. Bilindiği üzere Kırıkkale Üniversitesi, FETÖ okulu Erbil Işık Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalanmıştı. Kuzey Irak bölgesinde kurulan Işık Üniversitesinin Rektörünü Dicle Üniversitesi Rektörü Jale Saraç atamıştı. Jale Saraç FETÖ kapsamında tutuklanmıştı. Jale Saraç’ın atadığı Rektör terörist başı Fetullah Gülen’e yakın Salih Hoşoğlu olmuştu.
BAĞLANTIYI KİM KURDU
FETÖ kapsamında operasyonlar devam ederken, Kırıkkale Üniversitesi ile Işık Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü bağlantısını kimin kurduğu merak ediliyor. Kırıkkale Üniversitesi’de örgütün çok aktif olduğu belirtilirken, bu aktifliğe karşın şuana kadar hiçbir işlem yapılmaması tepkilere yol açtı. Gazetemiz haberlerinden sonra lütfen meydanlara inen ve Bayrak asan Rektör Ekrem Yıldız’ın, FETÖ’ye karşı hamle yapmaması tepkilere yol açıyor. Üniversite ile bağlantısı olan vatandaşlar, “Kırıkkale Üniversitesi FETÖ yuvasıydı, şimdi sütten çıkmış ak kaşık olamazlar. Birilerinden baskı mı var? Rektör’ün bir an önce Işık Üniversitesi ile aralarında ki bağlantıyı kuran kişiler hakkında işlem yapması ve FETÖcüleri Üniversiteden kapı dışarı etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandılar.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x