Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

Tahta oyuncaklar ilgi görüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’den Altınköy Açık Hava Müzesine gelen ahşap ustası Emir Ali Elitok, Altınköy Açık Hava Müzesinde ahşap oyuncak standıyla özellikle çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Altınköy Açık Hava Müzesi yok olmaya yüz tutan çok sayıda sanata ve birbirinden değerli zanaatkâra ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Türk gelenek ve göreneklerine her zaman sahip çıkan Ankara Altındağ Belediyesi Altınköy ile birlikte adı anılmayan sanatların tekrardan gün yüzüne çıkmasını da sağlıyor. Yorgancılıktan buğday sapı örücülüğüne, iğne oyasından keçeciliğe, Keşan dokumadan ahşap işçiliğine kadar çok sayıda sanat, Altınköy’de Ankaralı vatandaşlarla buluşuyor.

BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
Kırıkkale’den gelen ahşap ustası Emir Ali Elitok, Altınköy Açık Hava Müzesinde ahşap oyuncak standıyla özellikle çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Emir Ali Usta, 15 yıldır bu işle uğraştığını belirterek ahşabın incelik isteyen bir sanat dalı olduğunu söyledi. Hazırladığı ahşap oyuncakların içine dolmuşlardaki cam silme motorundan yerleştirdiğini aktaran Emir Ali Usta, böylece malzemenin birbirine vurarak hareket kazandığını kaydetti. Emir Ali Elitok, atölyesinde 400’e yakın çalışmanın yer aldığını vurguladı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x