Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Tamgün geçiş planı toplantısı yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TAMGÜN GEÇİŞ PLANI TOPLANTISI YAPILDI

 

Tınaz Okulu kayıt almayacak

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında, tamgün eğitim geçiş planı toplantısını Vali Mehmet İlken Haktankaçmaz’ın başkanlığında Valilik konferans salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda, Müdür İsmail Çetin, tamgün eğitime geçecek olan okullarda yapılacak olan çalışmaları anlattı.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tekli Eğitime Geçiş ile ilgili Bilgilendirme toplantısına Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, mahalle muhtarları, Okul Müdürleri, okul aile Birliği Başkanları ve veliler katıldı. Toplantıda ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Çetin, yapılacak olan çalışmaları anlattı. Son olarak ise soru cevap ile bilgilendirme toplantısı sona erdi.

 

ERKEN KALKMA

Milli Eğitim Müdürü Çetin yaptığı bilgilendirmede neden tamgün eğitim-öğretime geçilmesi gerektiğini anlattı. Müdür Çetin, “Sabah çok erken saatlerde daha güneş dahi doğmadan okula gelmek zorunda kalan sabah grubu öğrencileri ve yine akşam karanlıkta geç saatlerde okuldan çıkan öğle grubu öğrencilerinin gün içerisinde en verimli saatlerde eğitim öğretim almaları sağlanacak. İkili öğretimde bazı velilerimizin çocuklarını bakıcı ya da özel yerlere bırakması gibi durumlar da ortadan kalkmış olacak. İkili öğretimde öğrencilerin ders aralarında ki teneffüs saatleri 5 dakika olması nedeniyle iyi bir dinlenme geçirememesi sorunu da ortadan kalkmış olacak”

 

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI

“İkili eğitim yapan okullarda hafta içi hiçbir Destekleme ve Yetiştirme kursu, egzersiz çalışması yapılamamaktadır. Bu öğrencilerimiz bu eğitimlerden yararlanabilmek için hafta sonu tatillerini de okullarda geçirmektedirler. Tam gün öğretim ile gerek okullarımızda ücretsiz olarak verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları gerekse egzersiz çalışmaları ders bitiminde yapılabilecek böylece öğrencilerimiz hafta sonu tatillerinde dinlenecek ve aileleriyle ortak zaman geçirebileceklerdir” ifadelerini kullandı.

 

OKULLARIN İSİMLERİ

Müdür tam gün eğitime geçecek okulların ismini de açıkladı. Müdür Çetin, “Şehitler İlk ve Orta Okulu. Bu okulumuzun ilkokulu olduğu yerde devam edecek. Ortaokulu ise Dede Korkut Okulunun olduğu yere geçecek. Dede Korkut Okulu ise kapanacak. Namık Kemal İlk ve Ortaokulu ise, okulumuz bu yıl İmam Hatip olarak kayıt yapacak. Eski öğrenciler ise imam hatip olarak mezun olmayacaklar. İsmet Aydınlı Okulu. Bu okulumuzun ortaokulu, Gündoğdu Manas İlkokulunun yanında bulunan binaya taşınacak. Mustafa Necati Okulu ise olduğu yerde kalacak. Sadece sınıflar birleştirilecek”

 

ATATÜRK OLDUĞU YERDE KALIYOR

“Evliya Çelebi okulumuz yeni yapılan Şehit Ramazan Bekar okulumuza taşınacak ve tam gün eğitime geçecek. Tınaz İlkokulumuz bu yıl kayıt almayacak. İlerleyen yıllarda öğrencileri mezun verdikçe tamgün eğitime geçecek. Yunus emre okulumuzda da sınıflar birleştirilecek. Ahmet Sümer okulumuzda, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olarak devam ediyor. Lisesi kapanarak çevre liselere yerleşmeler yapılacak. Lisenin boşaltılan alana ortaokul, 1 ve 27nci kata ilkokul, 3 ve 4’üncü kata ortaokul yapılacak. Atatürk İlköğretim Okulu ise olduğu yerde kalacak” dedi.

 

Haber-Foto: Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x