Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Tarihi temel

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarihi temel - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKırıkkale tarihi günlerinden birini Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin temeli atma töreni ile yaşadı. MKE ile gelişen ve il olan Kırıkkale bu proje ile tarihin en büyük üçüncü yatırımını aldı.

TARİHİN EN BÜYÜK 3. YATIRIMI
Kırıkkale Güç Birliği Platformu tarafından 16 Kasım 2012 tarihinde kurulması karar alınan Kırıkkale Silah İhtisas Onganize Sanayi Bölgesi’nin temeli atıldı. MKE ve Tüpraş’ın ardından tarihin en büyük üçüncü yatırımı olması özelliği taşıyan Silah OSB toplamda 500 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek. Müteşebbise 64 parsel olarak paylaştırılacak arazi içerisinde 3, 5 ve 7 dönümlük parseller oluşturulacak. Parsel tahsis çalışmalarının en kısa sürede başlayacağı bildirilen OSB’de, MKE’den emekli 25 bin vatandaşın da tecrübelerinden yararlanmak amaçlanıyor.

PLATFORMUN MEYVESİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü karşısı ve Kapalı Hayvan Pazarı yanında yer alan araziye kurulacak OSB’nin temel atma töreninde açılış konuşmasını Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ın başkanlığında TBMM Milli Savunma Komisyonu Oğuz Kağan Köksal ve Milletvekili Ramazan Can’ın öncülüğünde  oluşturulan Güç Birliği Platformu’nun yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade ederek, “Bu platformda Kırıkkale’nin bütün kesimleri siyasi bir ayrım gözetmeksizin temsil edildi. Platform Kırıkkale’nin eksiklikleri, fazlalıkları, avantajları ve dezavantajlarını değerlendirerek Kırıkkale için neler yapılabilir bunun çalışması içerisinde oldu. İşte bu çalışmalar içerisinde Kırıkkale’ye bir Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması da yer aldı.

Tarihi temel - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri“SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”
Bu OSB’nin kurulması için çalışmalara hemen başladık. Bu çalışmalarımızın ilerlemesinde Sayın Atalay’ın büyük destekleri oldu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın büyük katkıları oldu. Valimiz, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün yoğun çabası oldu. Sonuçta Kırıkkale için büyük önemi olan ve Kırıkkalelilerin sabırsızlıkla beklediği bu projenin temelini bugün atıyoruz. Kırıkkale ve Kırıkkaleliler bu projeden büyük ölçüde yararlanacaktır. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kırıkkale’mizde sanatkarlar yetiştirdi. Bu sanatkarlarımız burada çalışacak ve tecrübelerinden yararlanacağız. Yeniden emeği geçenlere teşekkür eder, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim” şeklinde konuştu.

“EN ÖZEL GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ”
Vali Ali Kolat ise Kırıkkale’nin en özel günlerinden birini yaşadığını ifade ederek, “Kırıkkale bugün özel günlerinden bir tanesini yaşıyor. MKE’nin iki önemli tesisi ile birlikte Silah OSB temelini atıyoruz. Kırıkkale MKE ile gelişen büyüyen ve bütünleşen bir ilimizdir. Şuanda ilimizde devam eden kamu yatırımları değeri 1 milyar 700 milyon civarındadır. Bunun önemli bir kısmı ulaştırma ve MKE yatırımlarıdır. Bu nedenle MKE kara gün dostudur. Yerli sanayinin gelişmesinde çok ciddi katkıları vardır.

Tarihi temel - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKOMİSYON OLUŞTURULDU
MKE endüstrisi kurumundan emekli 25 bin civarında vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Bu projenin kararının alınmasının ardından yoğun bir çalışma süreci yaşadık. Bugün temelini atıyoruz.  Burası 500 dönümlük bir alan, 64 parsel söz konusu, bu parseller 3-5-7 dönümlük parseller. Bu temel atımının ardından tahsislere başlayacağız. Silah sanayi tanıtımı ile ilgili komisyon oluşturduk. Web sitesi oluşturduk. Bunun sonucunda inşallah 2015’in sonunda inşaat bize teslim edilmiş olacak ve daha aktif çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

“ORDUMUZUN GÜCÜ VARLIĞIMIZIN TEMİNATIDIR”
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Silah OSB’nin kurulmasındaki en önemli amacın, savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltmak olduğunu ifade ederek, “Bugün artık kendi tüfeğimizi, topumuzu, füzemizi, tankımızı, helikopterimizi, savaş gemilerimizi kendimiz yapıyoruz. Tüm bunları yaparken yazılımlarımız da yüzde 100 yerli” dedi. Işık, Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, savunma sanayisinin ülke için en önemli üretim alanlarından birisi olduğunu belirtti. Varlığını sürdürmek isteyen devletlerin, güçlü ordulara sahip olması gerektiğine değinen Işık, “Ordunuzun gücü, varlığınızın teminatıdır. Allah’a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti, çok güçlü bir orduya sahip. Ordumuzu güçlü yapan en önemli unsursa, nitelikli insan unsuru, kahramanlığı, sahip olduğu yüksek ahlaki değerleri. Bunlar bütün dünyanın dilindedir ama bu ordunun en gelişmiş silahlarla donatılması da siyasi iktidarların en temel görevlerindendir” ifadesini kullandı.

“2008’DE AĞIR BEDELLER ÖDEYEBİLİRDİK”
Işık, savunma sanayisindeki yerlilik oranının giderek arttığını vurgulayarak, “Temel hedeflerimizden birisi, silahta dışa bağımlı olmaktan kurtulmaktı. Bugün artık kendi tüfeğimizi, topumuzu, füzemizi, tankımızı, helikopterimizi, savaş gemilerimizi kendimiz yapıyoruz. Tüm bunları yaparken yazılımlarımız da yüzde 100 yerli” diye konuştu. Ekonomide üretime dayalı modelin büyük önem taşıdığını ve dünyada hızlı bir üretim yarışı olduğuna dikkati çeken Işık, “Gelişmiş ülke dediğimiz pek çok ülke bile yatırım çekmek için gayret gösteriyorlar. ABD’de bile artık üretim yapmayı destekleyen, teşvik eden pek çok mekanizmalar devreye giriyor. Böyle bir ortamda, Türkiye’nin, AK Parti iktidarıyla yeniden güçlenen üretim anlayışı krizi teğet geçmesine neden oldu. Türkiye, AK Parti’nin üretim anlayışı olmasaydı 2008 krizinde ağır bedeller ödeyebilirdi” diye konuştu. Fikri Işık, yüklenici firmanın sanayi bölgesinin altyapısını ağustos sonuna kadar bitirmesini istedi. Yüklenici firma yetkilisi de Bakan Işık’ın bu talebini olumlu karşıladı.

“KISIR SİYASET YAPMIYORUZ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti’nin kısır bir siyaset politikası izlemediğini ifade ederek, “Bizler her alanda ülkemizin gelişmesi, dışa bağımlılığın azalması için politika geliştiriyoruz. Ülkemizin geldiği noktayı göz önüne alırsak, bu politikada büyük başarılar elde ettiğimiz sonucu ortaya çıkıyor. Biz devletimizin güçlü, milletimizin mutlu olması için önemli olan tüm çalışmaları yapmak için çalışıyoruz. Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi de bugün temelini atacağımız Silah OSB’dir. Kırıkkale’mizin bu dönemde önemli gelişmeler yaşadığını hep birlikte görüyoruz. Burada yapılacak çalışmalar ülkemizin savunma sanayisi için de büyük önem arz ediyor. Buraya gelecek yatırımcıların Kırıkkaleli olmasını yürekten istiyoruz. Teşviklerden yararlanılacak olması da müteşebbislerimize önemli katkılar sağlacaktır” dedi.

TARİHİ GÜN
Kırıkkale’nin tarihi günlerinden bir tanesini yaşadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise, “Kırıkkale tarihi günlerinden birisini yaşıyor. Mutlu ve onurluyuz. Kırıkkale 1920’lerde küçük bir köy iken, MKE’nin merhum Hüseyin Kahya’nın arazisine kurulmasıyla adeta bağrında bir şehir çıkaran bu arazide savunma sanayinin temelleri atılmıştır. 80 vilayetten gelen insanlar Kırıkkale’de bütünleşmiştir. Kırıkkale’de MKE’den sonra TÜPRAŞ en önemli kamu yatırımı olmuştur. Kırıkkale tarihindeki en önemli üçüncü yatırımı bugün almıştır. Bu yatırımın gerçekleşmesindeki en önemli sebep Kırıkkale Güç Birliği Platformu’dur” diye konuştu.

ÖNEMLİ TESİSLER AÇILDI
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal ise, “Vatandaşımıza verdiğimiz sözün gereği Güç Birliği Platformu’nu oluşturduk. Geniş bir katılım, geniş bir kitle ile toplantılar yaptık. O toplantılardan birinsinde Kırıkkale’nin geleceğine yönelik en önemli bir karar alındı. MKE alt yükleniciye büyük bir iş vermektedir. Biz bu işi Kırıkkale’ye getirmek istedik ve bu OSB’nin kurulması fikri ortaya çıktı. AK Parti olarak savunma saniyini güçlü hale getirmek en önemli hedeflerimizdendi. Bu törenden önce Mühimmat Fabrikası’nda dünyanın 3 ülkesinin üretimini yaptığı mühimmatı üretecek büyük bir tesisin açılışını yaptık. Türkiye’deki bürokratik engeller göz önüne alırsak şuan yarı yolda olmamız gerekiyordu. Sayın Valimiz yoğun çalıştı, müsteşarlık yoğun bir şekilde çalıştı ve hızlı bir şekilde bu noktaya geldik. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle sayın cumhurbaşkanımıza ve sayın başbakanımıza yürekten teşekkür ediyorum.  Kırıkkale ve ülkemize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

ÜST DÜZEY KATILIM
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Beşir Atalay, Vali Ali Kolat, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, diğer ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Akçay, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Veli Çubuk
Veli Çubuk
12 Aralık 2014 08:55

Memlekette taş üsütüne taş koymak bile bir icraattır neticede…yapılan bir iyi bir projenin kötüsü olmaz…ancak hali hazırda kurulu ama yıllardır atıl vaziyette bekleyen ve yaklaşık olarak kapasitesinin sadece %5 kadar çalışan silah fabrikalarımız revize edilerek faal hale getirebilirdi…

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu