Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Tarım ve Hayvancılık en önemli sektör olacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Açılış ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette değerlendirmelerde bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Tarım ve hayvancılık sektörünün artık para kazanmak için yapıldığına dikkat çekti.

 

EN ÖNEMLİ SEKTÖR OLACAK

Kırıkkale’de bir dizi temaslarda bulanan iş dünyasının patronu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’ye bağlı Kırıkkale Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, meclis ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet etti. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale’de bu birlik ve beraberliği gördüğünü ve bunun büyük bir nimet olduğunu söyledi. Ziyarete, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç de katıldı. Ziyarette Tarım ve Hayvancılık konusunda dikkat çekici değerlendirmelerde bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde tarım ve hayvancılığın en önemli sektör olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu “Fiyatı en çok artan ürünler tarım ve hayvancılık ürünleri. Diğer ürünlere göre 6 misli daha yüksek. eskiden tarım ve hayvancılık ev geçindirmek için yapılırdı. Artık, para kazanmak için yapılıyor” dedi. Ziyaret anısına, Başkan Sümer Hisarcıklıoğlu’da Kırıkkale mozaiği tablo hediye ederken, Hisarcıklıoğlu’da Başkan Sümer ve meclis üyelerine dede korkut hikaye kitabı hediye etti.

 

TAKDİRLE TAKİP EDİYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer’de yaptığı konuşmasında “ Sizin Başkanlığınızda TOBB’un yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde yapmış olduğunuz özverili ve çözüm odaklı çalışmaları yakından takdir ile takip ediyoruz. Yakın zamanda gerçekleştirmiş olduğunuz 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası ve Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası ile bütün şehirlerin ve sektörlerin sorunlarını en üst düzeyde Başbakanımızın ve ilgili bakanların katılımı ile masaya yatırdınız ve sorunlara en kısa sürede çözüm üretmeye çalıştınız. Hatta bunun meyvelerini henüz Şuralar bitmeden almaya başladık. Yerel kalkınmaya odaklandınız ve oda ve borsaların hizmet kapasitelerini artırdınız. Bizim borsamızın da içinde olduğu 41 oda ve borsanın akreditasyon süreci devam ediyor” diye konuştu.

 

İLİMİZE FAKÜLTE AÇMA KARARI ALDINIZ

Başkan Sümer “Ülke ve dünya ekonomisini daha yakından takip etmemiz ve proje kapasitemizi artırmamız için İlimize akademik danışman atadınız. TOBB ETÜ bünyesinde İlimize iki fakülte açma kararı aldınız.  İlimizdeki mesleksizlik ve nitelikli eleman bulma sorununu çözmek için kamu ile işbirliği içinde UMEM Beceri’10 projesi kapsamında birçok kişi iş sahibi oldu. İhracatımızı kolaylaştırmak için birçok gümrük kapısını modernize ettiniz. Reel sektörün önündeki engelleri kaldırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Akademik danışmanımızla birlikte kamu ve özel sektörün katılımı ile tarım ve hayvancılık platformunu başlattık ve düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz. Kırıkkale ekonomisinde tarım hala önemini korumaktadır. Bölgemizde istihdam edilenlerin %37’den fazlası hala tarım sektöründe istihdam edilmektedir. İlimizdeki tarım sektörünün en önemli problemleri sulama sorunu ve arazi parçalı lığıdır. İlimizin tarım arazilerinin %93’ü kıraçtır, sadece %7’si sulanabilmektedir. Bu anlamda ilimizdeki sulanabilir arazi miktarının artırılması şarttır. Kırıkkale tarım ve hayvancılığının gelişmesi, verim ve ürün çeşitliliğinin artması için mutlaka tüm ili kapsayacak bir sulama sisteminin geliştirilmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi Kızılırmak nehri ilimizin içinden geçiyor ama çiftçimiz bu sudan çok az faydalanabiliyor. Kırıkkale oda ve borsaları olarak, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan bu konuyla ilgili gerekli adımların atılmasını istirham ediyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu