Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Tarımsal Ürünlerin İhracatı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bir hafta süreyle “Kırıkkale’de Tarımsal Ürünlerin İhracatı” konulu eğitim düzenlendi.

BÜYÜK İLGİ
Düzenlenen törenin açılışına Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Ticaret  ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerinde öğretim görevliliği yapan Türk Eximbank eski Genel Müdürü Nilüfer Arıak, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Mühendis ve Veteriner Hekimler Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanlıklarından toplam 25 personel katıldı.

KIRIKKALE İÇİN DEĞERLİ
Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından başarılı kabul edilerek uygulamaya koyulan “ Kırıkkale’de Tarımsal Ürünlerin İhracatı” başlıklı projenin yürütülmesine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim ile başlandı. Koordinatörlüğünü Ziraat Yüksek Müh. Özgür Başyiğit’in yaptığı projenin ortakları arasında Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanlığı ve Ziraat Odası Başkanlığı gibi kurumlar bulunmakta olup, İl Müdürü Sırrı Yılmaz,  projeye ilişkin yaptığı açıklamada Tarımsal ihracatın tarım için, ülkemiz için, Kırıkkale için çok değerli olduğunu, tarımsal üretimde vizyonumuzu geliştirmemiz gerektiğini, iç pazarları değil dış pazarları hedef almamız gerektiğini dile getirdi.

HAYIRLI OLSUN
Proje kapsamında kurulacak Tarımsal İhracat Komisyonunun tarımsal ürünlerin ihracatı için daimi olarak çalışacağını, kooperatifleri, üretici birliklerini ve girişimcileri harekete geçirmeye çalışacaklarını ifade etti. İl Müdürü Sırrı Yılmaz, projenin eğitim ayağında ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerinde öğretim görevlisi, yurt dışı ve yurt içinde bankalarda genel müdürlük kariyerine ulaşmış Nilüfer Arıak’ın eğitimi ile başladıkları bu işte başarılı olacağına inandıklarını ifade ederek projenin Kırıkkale’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Eğitim sonucunda eğitime katılan toplam 25 personele katılım belgeleri teslim edildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x