Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Taş tahkimatı yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YEŞİL VADİ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE SÜREN ”KIZILIRMAK NEHRİ YATAK TANZİMİ PROJESİ”NDE SONA YAKLAŞILDI

 

Taş tahkimatı yapıldı

Kırıkkale’nin hasretle beklediği Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi çerçevesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen “Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi”nde sona yaklaşıldı. Proje ile Kızılırmak’ın sağlı ve sollu kenarına yaklaşık 4 bin 500 metre taş tahkimatı yapıldı.

 

YÜZDE 90 FİZİKİ GERÇEKLEŞMEYE ULAŞILDI

Kırıkkale’yi taşkın zararlarından korumak maksadıyla Kırıkkale’yi zarif ve estetik projeler ile buluşturan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu çerçevede Yeşil Vadi Projesi kapsamında yürüttüğü Kızılırmak’ın yatak tanzimi işinde sona yaklaştı. Kırıkkale Yahşihan – Hacıballı Köyü ile Ankara – Kırıkkale Karayolu arasındaki Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi’ne Aralık 2015 tarihinde başlayan DSİ, bu projede yüzde 90 fiziki gerçekleşmeye ulaştı.

 

YATIRIM BEDELİ 4 MİLYON 600 BİN LİRA

Proje kapsamında, Kırıkkale ili Yahşihan ilçesi Hacıballı Köyü’nün (Kırıkkale-Ankara  eski karayolu üzerinde bulunan köprü ile yeni yapılan yol üzerinde bulunan diğer köprü arasındaki bölüme) alt kısmından geçmekte olan Kızılırmak yatak şevlerinin sağ sahilinde 2 bin 500 metre, sol sahilinde ise yaklaşık 2 bin metre boyunca taş tahkimatı ve sağlı sollu servis yolları yapıldı. Yaklaşık 4 milyon 600 bin lira yatırım bedeli ile inşa edilmekte olan bu projenin bu yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

 

ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Bu çalışmanın Kırıkkale’nin uzun süredir gündeminde olan Yeşil Vadi projesinin ilk adımı olacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “ DSİ’ni yaptığı bu çalışma ve ilgili diğer kurumlarca yapılmakta olan rekreasyon projeleriyle birlikte,  Kırıkkale halkının turizm, kültür, spor ve ticaret gibi hizmetlerle buluşturulması sağlanacak. Proje Ankara iline yakınlığı, çevre yollarının kesiştiği bir noktada bulunması ve Kızılırmak boyunca uzanan konumu sebebiyle ayrıca bir öneme sahip bulunuyor. Bölgede tabiatla iç içe, sağlıklı ve kaliteli bir ortam oluşturulması ile bölge, Kırıkkale ilinin cazibe merkezi haline gelecek ve Kırıkkale’nin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkılar sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x