Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkaleManşet

Taşeron işçiler maaş alamayınca eylem yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Hacılar beldesinde bulunan Gama İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali inşaatında taşeron olarak çalışan işçiler, 3 aydır maaş alamadıkları için eylem yaptılar.
Taşeron işçiler maaş alamayınca eylem yaptı  (2)MUHABİRLERİ ENGELLEDİLER
Santral önünde yapılan eylemde güvenlik güçleri ile işçiler arasında kısa süre arbeden yaşandı. Güvenlik güçleri gazetecilerin görüntü almaya çalışmasını engellemeye çalıştılar.
“ÇOCUKLARIMIZ BİZDEN EKMEK BEKLİYOR”
Santralle yaklaşık 80 kişi soğuk demirci olarak çalıştıklarını açıklayan işçilerden Musa İnci, işlerinin sonuna gelmelerine rağmen 3 aydır maaş alamadıklarını söyledi.  Sosyal haklarını da alamadıklarını açıklayan İnci, “Bankaya maaşlar asgari ücretten yatırılıyor. Geri kalan yok. Elektrik ve su borcunu ödeyemez duruma geldik. Çocuklarımız bizden ekmek bekliyor” dedi.
“TAŞERON FİRMA KALKSIN”
Sigortalarının taban maaştan yattığını iddia eden işçiler, “Kredi ve ev kiralarını veremiyoruz. Ev sahibi kapıya dayandı. Biz şu anda mezarda yaşıyoruz. Bizler taşeron firmanın biran önce kaldırılmasını istiyoruz. Taşeron olduğu sürece her yerde hep böyle olur. Devletimizin buna çare bulması gerekir. Bizde ağır işte çalışıyoruz. Her türlü hakkı verilmesi gerekir” diye konuştular. Günde yaklaşık 9 saat çalıştıklarını belirten işçiler, mesai verilmediğini, artı saatlerin üzerine yatırıldığını kaydetti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu