Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Taşınmazlar kamulaştırılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tesis edilecek santraller ile enerji nakil hatlarının yapımı başta olmak üzere enerji projeleri kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bakanlar Kurulu’nun, enerji projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını öngören 3 kararı, Resmi Gazete’ Kamulaştırmanın mükerrer sayısında yayımlandı.
 
ENERJİ PROJELERİ İÇİN
Buna göre, Kırıkkale, Ordu, Samsun, Artvin ve Erzurum’da tesis edilecek santraller ile enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla bazı taşınmazlar, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) tarafından acele kamulaştırılacak. TEİAŞ, Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali İrtibat Hatları Projesi kapsamında bazı taşınmazlar, 380 kV Borçka-İspir-Erzurum Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Artvin’in Borçka ve Yusufeli ilçeleri ile Erzurum’un İspir, Ilıca ve Merkez ilçelerinin sınırları içerisinde kalan trafo merkezi sahasına isabet eden taşınmazların direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Ayrıca 154 kV Akkuş Havza Trafo Merkezi Projesi kapsamında Ordu’nun Akkuş ilçesi ile Samsun’un Havza ilçesi sınırları içerisinde kalan trafo merkezi sahasına isabet eden taşınmazlar da acele kamulaştırılacak.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu