Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Tatbikat, gerçeğini aratmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında gerçeğini aratmayan bir tatbikat düzenlendi. Kırıkkale başta olmak üzere 6 kurum ve kuruluşun katılımıyla yapılan tatbikat, gerçeğini aratmadı.

 

DEPREM SENARYOSU OLUŞTURULDU

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında hazırlanan senaryoda; geçtiğimiz gün saat 08.14’te merkez üssü Kuzey Anadolu Fay Zonu üzerinde bir depremin meydana geldiğinin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından depremin büyüklüğünün 6,7 ve derinliğinin 8 km. olduğunun bildirildi.

 

ÇEVRE İLLERDEN YARDIM TALEP EDİLDİ

Ankara Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara İl AFAD Müdürlüğü, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kızılay ve GEA ekiplerinin olay bölgesine en kısa sürede ulaşması, ayrıca olayın büyük boyutta olması nedeniyle bölge illeri olan Eskişehir, Bolu, Çankırı, Kırıkkale valiliklerinden yardım talep edilmesi planlandı.

 

KISA SÜREDE OLAY YERİNDELER

Tüm ekiplerin çalıştırıldığı arama, kurtarma, KBRN, yangın ve tahliye alan tatbikatları Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Tatbikata Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Kurnaz, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu