Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Tatil zili çaldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAPILAN KARNE TÖRENİ İLE SONA ERDİ

Kırıkkale genelinde 235 okulda öğrenim gören 51 bin 049 öğrenci dün düzenlenen törenlerle karnelerini aldı. Geraldine Saran İlkokulun da yapılan karne törenine katılan Vali yardımcısı Rıfat Ata,  tatil döneminde öğrencilerin bol kitap okumalarını spor yapmaları tatili iyi değerlendirmeleri tavsiye etti

 

SOSYAL AĞIRLIKLI EĞİTİM VERİYORUZ

Geraldine Saran İlkokulun da düzenlenen karne törenine Vali Yardımcısı Rıfat Ata,  Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, Gençlik Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdürleri Milli Eğitim Şube Müdürleri, veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda okul öğrencileri hazırladıkları folklor gösterisini sundular. Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Felek İlkbahar okulda 9 sınıfta öğretime devam ettiklerini  genel müfredatın dışında  öğrencilerine sosyal ağırlıklı eğitim verdiklerini söyledi. İlkbahar “ Okul yönetim ile veliler aramızdaki iyi dialoğ başarımız artırıyor. Genel müfredatın dışında okulda öğrencilerimize yönelik yaptığımız sosyal etkinliklere de büyük önem veriyoruz. Bir yılı daha sona erdiriyoruz. Eğitim öğretim döneminde başarılı olan öğrencilerimizi kutluyor hepsine iyi tatiller diliyorum” ifadesini kullandı.Okul öğrencilerinden Büşra Göçer’de bir veda konuşması yaptı. Konuşmasında okulda iyi bir eğitim gördüklerini ve tatil boyunca arkadaşlarını özleyeceklerini iyi dinleneceklerini belirtti.

 

EĞİTİMDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin eğitim döneminde bir sayfanın daha kapandığını oldukça verimli bir eğitim dönemi geçirdiklerini söyledi. Çetin konuşmasında “ zaman zaman tedirgin olduğumuz zamanlar oldu. Yoğun kar yağışının olduğu günlerde eğitimin aksamaması için kurumlarımızla iş birliği yaptık. Eğitimin devamı için çalıştık. Bu yıl yeni yapılan okullarımızın hizmete girmesi ile eğitimde sınıf ortalamamızı 20 öğrencilere kadar düşürdük. Bir çok okulumuzda bitme aşamasında. Eğitimde önemli adımlar attık. Bilgisayar dağıtımı, tablet dağıtımı ve akıllı tahta dağıtımı konusunda   ilerleme kaydettik. Bu yıl yapılan üniversiteye giriş sınavlarında ve TEOG sınavlarında Türkiye ortalamasını üstünde başarılar elde ettik” ifadesini kullandı. Milli Eğitim Müdürü Çetin  ayrıca karneleri iyi olmayan öğrenciler konusunda velileri uyararak “ Çocuklarımıza olan sevgimiz hiçbir zaman şartlara bağlanmamalı, bizler onları karnelerindeki notlar oranında değil, her zaman çok seviyoruz.Elbette yüksek başarı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirilmeli, fakat gayretlerinden dolayı tüm öğrencilerimiz de bu hak ediyor “ ifadesini kullandı.

 

EĞİTİMDE ALMAMIZ GEREKEN MESAFELER VAR

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Rıfat Ata kamu hizmetlerini en önemlisinin eğitim hizmetleri olduğunu insan hayatında eğitimin büyük önem arz ettiğini belirtti. Ata “ Dinimizin ilk emri okudur. Dolasıyla okumaya öğrenmeye muhtacız. Öğrenmek içinde eğitim kurumlarından yararlanmak zorundayız .Ülkemizdeki eğitim kurumlarını yapımı devlet eli ile yapılıyor. Bunun yanı sıra bu okuldaki gibi hayırseverlerimiz tarafından da eğitime katkı veriliyor. Eğitim konusunda almamız gereken mesafeler var” ifadesini kullandı. Vali Yardımcısı Ata okulların tatile girdiğini öğrencilerin tatili iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek “Okullar tatil oldu ama öğrencilerimiz tatilde eğitimlerine devam edebilir. Yaz spor okullarına gidebilir. Ayrıca öğrencilere tavsiyem bol kitap okumaları, spor yapmaları. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum” ifadesini kullandı.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından “Okuyan Toplum için küçük bir adım” projesi kapsamında çocukları ile birlikte en çok kitap okuyan öğrenci ve velilere ödülleri verildi. Birinci olan Kürşat Ali Topal’a bisiklet hediyesi Vali Yardımcısı Rıfat Ata tarafından verildi. İkinci olan öğrenciye çeyrek altın üçüncü olan öğrenciye ise saat hediyeleri verildi. Ödül töreninden sonra karne dağıtımı yapıldı. Okulda başarı elde eden öğrencilere karneleri vali Yardımcısı Rıfat Ata, Milli Eğitim müdürü İsmail Çetin, Özel İdare Sekreteri Atanur Aydın, Gençlik Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. Karne dağıtım töreni okul bahçesinde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu