Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

‘Tecavüzcülerle aynı kefeye konuluyoruz’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçimlerde kapısını engellilere açtı. Kırıkkale Ortopedik Özürlüler Derneği eski Başkanı Duran Ulukaya, belediye meclis üyesi aday adayı oldu. Ulukaya, “İktidar 10 yaşındaki çocuğa tecavüz edenle, bizi aynı kefeye koyuyor” dedi.

‘ENGELLİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ’

Seçimlere 4 aydan kısa bir süre kala, partilerde bir yandan aday olma yarışı devam ederken, bir yanda da il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği için müracaatlar sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi örnek bir adım atarak, kapısını engellilere açtı. Kırıkkale Ortopedik Özürlüler Derneği eski Başkanı Duran Ulukaya, Milliyetçi Hareket Partisi’nden belediye meclisi üyeliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. İl Başkanlığı’nda düzenlenen başvuru töreninde açıklama yapan İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, partilerinin her zaman engellilerin yanında olduğunu ifade etti.

‘İLKİ BİZ GERÇEKLEŞTİRDİK’

Göçer, “Türkiye’de ilk defa  engelli milletvekilliğini Muharrem Şemşek’ i Çorum ilinden aday gösterip engelilerin karşılaştıkları zorlukları meclis kürsüsünde dile getirterek bir ilki camia olarak bizler yaptık. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş  tarafından özürlü bakanlığı kurulmalıdır çabaları sonucu başbakanlık bünyesinde özürlüler idaresi başkanlığı kurulmuştur. Engelli arkadaşlarımızın problemlerini  biliyoruz işe girerken bir rapor, vergi  indirimi için bir rapor,engelli aracı almak için bir rapor emekli olurken rapor bunların hepsini biliyoruz çözümü bizde engellisine sahip çıkmayan devlet sosyal devlet degildir. Engellilerimizin Kırıkkalemiz’de toplu taşıma problemi var, park bahçelerde, pazar alış  veriş , ibadethanelerde dini vecibelerini  yerine getirememe problemleri  var. Engelli  derneklerimiz dernek binası ve diğer tüm ihtiyaçlarını biliyoruz” dedi.

‘DUYMA VE GÖRME ENGELLİ İKTİDARI…’

Göçer açıklamasına şöyle devam etti; “Tüzük gereği engelli ve kadınlarımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve yerel yönetimlerde temsil  edilmesi noktasında parti kontenjanlarımız bulunmaktadır. Toplumumuzun yüzde 12’sini  oluşturan engelli kardeşlerimiz partimizden milletvekilliği, belediye başkanlığı , il genel meclisi ve belediye meclis üyeliğinden aday adayı olabilirler. Kapımız tüm milletimize açıktır. Bu vesile ile bugün kutlayacagımız dünya engelliler gününde problemleri çözülmemiş tüm engelilerden özür diliyoruz. 10 yıldır iktidarda olan duyma ve görme engelli olan bu iktidarı yüce milletimize havale ediyorum” diyerek Kırıkkale Ortopedik Özürlüler Derneği Kurucular Kurulu Başkanı Duran Ulukaya’nın Kırıkkale belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuru dilekçesini teslim aldı ve başarılar diledi.

‘GÖRMEZDEN GELİNDİK’

Ulukaya ise engelilerin Kırıkkale’de yaşamının diğer illere nazaran daha zor olduğunu belirterek, “Yıllardır engellilerimiz görmezden gelinmiştir. Parklarda bahçelerde, ulaşımda, istihdamda, barınmada problemlerimiz var. Bu iktidar kamuya personel alırken 10 yaşındaki çocuğa tecavüz, taciz edenle biz engellileri aynı kefeye koyarak şu ibareyi kulanmakta, “Kamu ya yüzde 5 eski hükümlü ve engeli alınacak” O mu kader mahkumu yoksa biz mi kader mahkumuyuz? O insan nefsinin bizler ise kaderimizin mahkumuyuz. Bu beni son derece üzmektedir. Bunun giderilmesi  gerekir.

 

Öncelikle bizler artık iktidarın verdiği makarna ve kömüre doyduk. Bize balık tutmasını öğretecek riyakatlı iktidara ihtiyacımız var. Bizlere fırsat verilmeli, problemleri ve çözüm yollarını bizler biliyoruz. Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi’nin geçmişte yaptığı hizmetleri göz önün de bulundurarak yerel yönetimlerde engellilerin temsil edilmesi adına  belediye meclis üyeliğine aday adayı oldum. Seçilmem halinde elinden gelen her türlü problemlerin çözülmesi için çalışacağım” şeklinde konuştu.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu