Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Tehlikeli madde işletmecilerine uyarı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tehlikeli madde işletmecilerine uyarı

 

Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, 655 sayılı KHK ile yeniden düzenlenen ‘Tehlikeli madde taşımacılığı’ alanında faaliyet gösteren işletmecilerinin sorumlulukları hakkında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Varlı, Karayoluyla tehlikeli madde taşımacılığı yapan işletmeler için Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorunlu hale getirildiğini söyledi.

 

BELGE ALMA ZORUNLULUĞU

Tehlikeli maddelerin Karayoluyla Taşınması hususunu düzenleyen 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca tehlikeli madde taşımacılığı alanında faaliyet gösteren, dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alan, boşaltımını yapan ve tank-konteyner/taşınabilir tank işletmecilerinin bu faaliyet alanlarından biri veya birden fazlası için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvurarak Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almaları zorunluluğu getirildi. Konuyla ilgili bilgiler veren Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, tehlikeli maddelerden son 1 yıl içerisinde net elli ton ve üzeri miktarda işlem yapan işletmelerin bu belgeyi almalarının zorunlu olduğunu söyledi.

 

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAK DURUMUNDA

Başkan Varlı açıklamasının devamında ise “Patlayıcı, zehirli ve radyoaktif maddeler kapsamındaki tehlikeli maddelerle iştigal eden işletmeler için ise durum farklı. Bu tür maddelerle iştigal eden firmalar herhangi bir işlem miktarına bağlı olmaksızın Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesini almak zorunda olduklarını belirten Varlı, tehlikeli madde ile iştigal eden işletmelerin bu alandaki hak, sorumluluk ve yükümlülüklerin yerine getirilmesine yönelik gerekli önlemleri almakla ve tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmek ya da Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu’ndan hizmet almakla sorumludur” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x