Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Tek Kullanımlık Sanma Çöpe Atma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri “Genç Dönüşüm Projesi” kapsamında KPSS sınavından çıkan öğrencilerden kalem setleri topladı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği projede toplanan setler ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

GENÇ DÖNÜŞÜM PROJESİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Genç Dönüşüm Projesi’ 81 ildeki gençlik merkezinde uygulanmaya devam ediyor. “Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla yola çıkan proje, ihtiyacı olan öğrencilere kırtasiye malzemesi sağlıyor. Proje kapsamında Kırıkkale Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gençlik Merkezi gönüllüleri ile birlikte KPSS’den çıkan öğrencilerden ÖSYM’nin dağıttığı kalem setlerini topladı. Setleri kutuya atan öğrenciler de, projeye katkı sağladıkları için memnuniyetlerini ifade etti.

SETLER İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA ULAŞACAK
Gençlik Merkezi Müdürü Sezai Arslan ‘’Proje sayesinde gençlerle ihtiyaç sahibi çocuklar arasında köprü olduklarını ifade ederek bu durumdan oldukça gurur duyduklarını söyledi ‘’. Arslan , “Gençlerimiz hem kendini ifade etme olanağı hem de yardımda bulunma şansı bulmuş oluyorlar.” dedi. Gönüllü gençlerimiz ise projenin yardımlaşma ve dayanışmaya önemli bir katkısı olduğunu söylediler. Geri dönüşümün geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu belirten gençlerimiz, “Bize böyle bir projede yer alma fırsatı sunduğu için Bakanlığımıza ve Gençlik Merkezinize çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

HEM YARDIM EDEN HEM DE YARDIM ALAN MUTLU OLUYOR
Proje hakkında konuşan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ise “Topladığımız kalem, açacak ve silgileri dezavantajlı köy okullarımızda ihtiyacı olan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklarımıza dağıtıyoruz.” dedi. Çocukların yardımlara çok sevindiğini söyleyen Ünlü, “Hem yardım edenler bunları atmaktansa başka birinin işine yarayacak şekilde değerlendirmiş oluyor hem de alanlar böyle bir hediye aldıkları ve kendilerini düşünen birileri olduğunu gördükleri için çok seviniyorlar” diye konuştu

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x