Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

TEKNOKENT'e büyük ilgi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde konuşlandırılan geçici prefabrik binasındaki 10 adet ofis, girişimciler tarafından çok kısa sürede kiralanarak faaliyetlerine başladı.
 
“80 ŞİRKET FAALİYET GÖSTEREBİLECEK”
TEKNOKENT’te bulunan Yazılım, Savunma Sanayi, Gıda, Kimyasal, Elektrik-Elektronik, Makine tasarım alanlarında çalışan firmaların 5’inde Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyeleri danışmanlık yapıyor. Ayrıca 2 adet ofiste yine Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyelerinin ortak olduğu şirketler faaliyetlerini sürdürülürken, girişimcilerin Kırıkkale Üniversitesi TEKNOKENT’e gösterdikleri ilgiden memnuniyetini dile getiren Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı, TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Kocamış, “Mayıs ayında yapmış olduğumuz ilk Genel Kurul Toplantısında da sözünü ettiğimiz, geçici prefabrik binada hizmete başlayan 10 ofis, Kırıkkalemizin ekonomik olarak gelişimine katkı sağlamaya başladı. Merkez binamızın kısa sürede tamamlanmasıyla 80’e yakın şirket TEKNOKENT’te faaliyet gösterebilecek. Uluslararası arenada ekonomik ve teknolojik rekabet gücünü artırmak isteyen girişimciler, Kırıkkale Üniversitesi TEKNOKENT’e ait internet sitesinden temin edebilecekleri Ar-Ge projelerini anlatan başvuru formlarını doldurarak başvuru yapabilirler” diye konuştu. Aynı zamanda Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyelerinin de kısa bir süre içinde TEKNOKENT’e yoğun ilgi gösterdiğini belirten Prof. Dr. Kocamış, bu ilginin öncelikle bölgemizin ve daha sonra ülkemizin Üniversite- Sanayi işbirliklerine ve Ar-Ge faaliyetlerine büyük katkılar sunacağının birer göstergesi olduğunu söyledi.
 
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu