Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimKırıkkaleManşet

TEOG Çilesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TEOG çilesi
TEOG kapsamında yerleştirme sonuçlarının  açıklanmasının ardından nakil başvuruları başladı. Adrese dayalı sisteme göre, uzak veya tercih etmedikleri okullara verilen öğrenciler ve aileleri dün kuyruktaydı. Nakilde tek tercih hakkı verilmesi ve işlemin yerleştirilen okuldan yapılması yaşanan kargaşayı daha da artırdı.

Nakil müracaatı
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yapılan nakil başvuruları önceki gün başladı. Öğrenci ve veliler 28 Ağustos’a kadar kesin kayıtları yapılan okuldan başka bir okula geçmek için nakil müracaatında bulunacak.  Ailesine ve mahallesine uzak okula yerleşmek zorunda kalan öğrenci ve velileri için ise TEOG çileye dönüştü.

Veliler endişeli
TEOG kapsamında nakil başvurularının başlamasıyla birlikte öğrenci ve velileri telaş aldı. İstemediği okullara yerleştirilen öğrenciler nakil başvurusu için okullarda kalabalıklar oluşturdu. Bu işlemin sadece sistemin atadığı okuldan yapılacak olması da nakil sürecini çileye dönüştürdü. İkamet ettiği adresten kilometrelerce uzaklıktaki okula yerleştirilen öğrenci ve velileri, nakil için yollara düştü. Uzak okullara yerleşmek zorunda kalan öğrencilerin velileri ise şimdiden nasıl bir çözüm bulacağının endişesini yaşıyor. Ekonomik olarak da sıkıntıya gireceklerini düşünen veliler, sistemden pek memnun değil.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu