Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Terör bitecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MİLLETVEKİLİ RAMAZAN CAN, YUNANİSTAN’DA KONUŞTU

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Hukuki ve Siyasi İşler Komisyonu toplantısı Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleştirildi. Uluslararası toplantıda Türkiye’yi KEİPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu temsil etti.

 

ATİNA’DA DÜZENLENDİ

KEİPA Hukuki ve Siyasi İşler Komisyonu toplantısı, Türkiye’nin de dahil olduğu 9 KEİPA üyesi ülkenin katılımı ile Atina’da düzenlendi. Toplantının ilk oturumunda İçtüzük konuları ele alınarak, delegasyonlardan gelen içtüzük değişiklik teklifleri müzakereleri gerçekleştirildi. Toplantının ikinci oturumunda mülteciler hakkında görüşmeler gerçekleştirildi. “KEİ Üye Devletlerinde Mültecilerin Sorunları- Siyasi Durum” başlıklı rapor ve tavsiye kararı müzakereler sonrasında kabul edildi.

 

3 MİLYON MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ

Toplantıda konuşma yapan Kırıkkale Milletvekili KEİPA Türk Grubu Başkanı Ramazan Can, mülteciler konusunda Türkiye’nin üzerine düşen en iyi görevi yaptığını söyledi.  Günümüzde yaşanan trajedinin II. Dünya Savaşı’ndan sonra yaşan en büyük kitlesel göç dalgası olduğunu belirten Can, 2012 yılından bu yana Türkiye’nin 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığını söyledi. Türkiye’nin ülkemize gelen Suriyelilere ‘Açık kapı’ politikası uyguladığını söyleyen Can, “Ülkemize sığınan Suriyelilere sağlık, eğitim, iş piyasasına erişim, sosyal yardım ve hizmetleri kapsayan geçici koruma sağlandı. 10 şehirde geçici barınma merkezlerinde 300 bine yakın Suriyelinin bulunuyor. Kilis ilimizin nüfusundan daha fazla Suriyeli bulunuyor. Türkiye yaşanan bu krizde üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmiş elinden gelen bütün gayreti göstermiştir” dedi.

 

MÜLTECİ DAYANIKLILIK PLANI

Can konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Yurtiçinde yapılan işlerin yanında uluslararası arenada göstermiş olduğumuz çabaya da değinmek isterim. BM ile Bölgesel Mülteci Dayanıklılık Planı; AB ile sınır kontrolü ile ilgili Eylem Planı; Türk-Bulgar-Yunan sınırında düzensiz göçle mücadele alanında “Üçlü Polis ve Gümrük İşbirliği Ortak Temas Merkezi Anlaşması” imzalanmıştır.

 

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

“Fakat yaşana trajedinin asıl sebebi Suriye’de yaşanan çatışma ve iç savaştır. Uluslararası toplum tarafından yapılması gereken ilk şey çatışmaların sona erdirilmesi, çatışmasızlık ortamının sağlanması ve terör belasının ortadan kaldırılmasıdır. Maalesef uluslararası toplumun bu konuda yeterince gayret göstermediğini ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini belirtmek yerinde olacaktır.”

 

İSLAM HUZUR DİNİDİR

“DAEŞ, PKK, YPG gibi terör örgütleri Türkiye’nin istikrarını bozan eylemler yapmaya çalışıyor. Ancak hiçbir şekilde hedeflerine ulaşamayacaklardır. Avrupa’da gittikçe şiddetlenen İslamofobia olgusu 1.6 milyarlık İslam Âlemine hakaret olmuştur. İslam dini barış, esneklik ve huzur dinidir. Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmekle eşdeğerdir. İslam dini ile şiddet hiçbir şekilde bağlantı kurulmamalıdır” dedi.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x