Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKarakeçiliKırıkkaleManşet

Tesadüfen bulunan mağaraya inceleme isteği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Karakeçili ilçesi’nde keçilerini otlatan çoban şaheseri mağara girişi bulundu. Mağaraya incelerek inceleyen çobanlar insan eli ile yapıldığı tahmin edilen sığınak ve oda şeklinde kullanıldığı tahmin edilen mağaranın incelenmesi tarihi bir özelliği olacağı için yetkililerden incelenmesi için yardım talep ettiler

 

BİR ODASI VAR

Edinilen bilgiye göre Karakeçili Akkoşan Eğribük mevkiinde keçilerini otlatan hayvancılık yapan iki kardeş keçinin arkada kalıp bağırdığını görünce yılan ısırdı sanarak koşar, yaklaşınca inanılmaz bir şekilde keçi yavrusunun arka ayaklarının gömüldüğünü ve çıkamadığı fark eder. Yardım ederek keçi yavrusunu çıkarılır. Fakat toprağı aldıkça mağara girişi büyümeye başlar ve bir kuyu ağzı kadar insanın kolayca sığacağı bir delik ortaya çıkar. O gün korkan çoban ve kardeşi birkaç gün sonra tekrar merak ederek el lambası ile içeri girerler ve ilerlemeye başlarlar. Daha sonra geniş bir odaya üstelik el yapımı olduğu sığınak amaçlı yapıldığı tahmin edilen girişi yakın mesafeli bir odası olan mağara bulurlar.

 

BİR AN ÖNCE ARAŞTIRILSIN

Şimdi bu odanın gizemini öğrenmek için yetkili beklediklerini ifade eden vatandaşlar eski bir medeniyet kalıntısını bunun ortaya çıkarılarak belgelenmesini ve korunma altına alınmasını istediler. Özel idareye ait bir arazinin içinde bulunan mağara girişinin sit alanı adı ile koruma altına alınmasında kolay olacağı düşüncesindeler. Bölgede hayatını devam ettirten yaşlı vatandaşlar ise o mevkinin eskiden yazlık kışlak deyimiyle Türkmenlerin kullandığını belirttiler. Vatandaşlar bölgenin araştırılması için yetkililerden destek beklediklerini belirttiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu