Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetSağlık

Tıbbi Atıklar ölüme davetiye çıkarır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksek Okulu Çocuk Bakımı Gelişimi Hizmetleri Bölümü öğrencileri üstlendikleri Sosyal Sorumluluk Projesi’ni hayata geçirdi. Proje logosunu belirleyen öğrenciler ilginç bir slogan attı; “Biz Hastayız Diye Geldik Buraya, Çöp Attın Sağa Sola”

 

İNCELEME YAPTILAR

Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksek Okulu Çocuk Bakımı Gelişimi Hizmetleri Bölümü öğrencileri güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kırıkkale’nin ilçe ve köylerinde var olan hastane ve sağlık ocaklarında inceleme yapan öğrenciler, insan hayatına zarar veren tıbbi atıkları ve konteynırları kontrol altında olup olmadığını analiz ettiler. Tıbbi Atığa ait Hastaneler ile Sağlık ocaklarında incelemeler yaparak İnsan hayatına çok zarar veren Tıbbi atıkları, Belediyeler ve Hastanelerin Tıbbi Atıklarının muhafaza depolama, sevkiyatlarının özel araçlarla mı tıbbi atık torbaları ile mi, Özel Tıbbi atık Logolu konteynırlarla mı, özel Toplama yapan personelin özel kıyafetlerle mi, Bertarafına ilişkin özel önlemler alınıp alınmadığını incelediler.

 

ÖĞRENCİLER, BİLGİLER VERDİ

Emine Sari, Ayşegül Özkılıç, Bahar Ürkmez, Gözde Şahinli, Gamze Okatan, İrem Aksan ve Hüsne Nur Bektaş yaptıkları sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler “Sağlık kuruluşlarından kaynaklanan atıklar evsel katı atıkların dışında havada, suda ve toprakta kalıcı özellik gösteren ve ekolojik dengeyi bozan atıklar olduğundan tehlikeli ve zararlı atık sınıfına girmekte ve bu tür atıkların üretim, taşıma, depolama ve bertarafına ilişkin özel önlemler alınması gerekmektedir. Diğer bütün kuruluşlarda olduğu gibi sağlık kuruluşlarında da her geçen gün atık miktarı verdikleri hizmet ölçüsünde hızla artmaktadır. Ancak bu artışın neden olabileceği tehlike riskinin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlere ve uygulamalara geçiş aynı hızda gerçekleşmemektedir. Ülkemizde son yıllarda çevre konusundaki olumlu gelişmeler, tıbbi atıklara “ne yapılmalıdır?” sorusunun cevabını arama ihtiyacını doğurmuştur. Bu sorunun cevabının, tıbbi atıkların yönetimi konusunda uluslar arası standartlara uygun olarak çıkarılan Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nin tam ve doğru olarak uygulanmasıyla bulunacağı muhakkaktır” dediler.

 

Haber-Foto: Arif Çakıroğlu

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu