Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

TOKİ konutlarının satışı başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TOKİ konutlarının satışı başladı

TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi) tarafından 42 ilde 185 TL’den başlayan taksitlerle konut satışı başlatıldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, Kırıkkale olmak üzere 42 farklı ilde 240 aya varan vadelerle yeni projelerin satışa sunulduğu belirtildi.

 

387 DAİRENİN FİYATI 86 BİN LİRA

TOKİ tarafından konut satışı yapılacak iller arasında Ankara, Kayseri, Şanlıurfa, Malatya, Adana, Düzce, Bursa, Yozgat, Sivas, Zonguldak, İstanbul ve Mardin de bulunuyor. TOKİ’nin Balıkesir ilinde satışa çıkardığı 2 dairenin fiyatı 55 bin lira ve aylık taksit tutarı 185,61 lira olarak dikkat çekiyor. Kars ilinde satılacak olan 21 dairenin fiyatı 85 bin lira, aylık 285,57 lira taksit ödeyerek bu dairelere sahip olunabilecek. Ankara ilinde satışa sunulan 901 dairenin fiyatı 126 bin lira, bu dairelere sahip olabilmek için aylık 789,50 lira taksit ödemek gerekecek. Kırıkkale’de satışa çıkarılan 387 dairenin fiyatı 86 bin lira olup, aylık taksit tutarı ise 317,22 lira olarak açıklandı. TOKİ konutlarına sahip olabilmek için, konut satışı yapılan il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak, aylık hane halkı gelirinin en fazla net 4.500 TL olması gerekiyor. Ayrıca, kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması şartı bulunuyor.

 

Haber Merkezi

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x