Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

TOKi’den açık satış

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TOKİ, dar ve orta gelirlilere yönelik, bu yıl 30 ilde ürettiği 2 bin 574 konutu açık satış yöntemiyle satışa sundu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Kırıkkale’nin de arasında yer alan illerde konutların kurasız şekilde satışa sunulacağını ifade etti.

 

KALAN KONUTLARI SATACAK

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, dar ve orta gelirlilere yönelik sosyal konut projelerinin kura yöntemiyle satışı gerçekleştikten sonra proje kapsamında kalan konutları açık satış yöntemiyle satışa sunduklarını söyledi. TOKİ, dar ve orta gelirlilere yönelik, bu yıl 30 ilde ürettiği 2 bin 574 konutu açık satış yöntemiyle satışa sundu. Açık satışın hangi tarihler arasında gerçekleştirileceği, konutların niteliği, fiyatlarıyla başvurulacak banka ve diğer koşulların TOKİ tarafından ilan edildiğini aktaran Turan, bu yöntemde, konut satın alma hakkı ve konut belirleme önceliğinin başvuru sırasına göre kullandırıldığını belirtti.

 

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Açık satış yöntemine ilişkin bilgi veren Turan, “Bu yöntemle yapılan satışlarda, konut alıcıları ilgili banka şubelerinden seçtikleri konutun peşinat tutarını yatırarak gayrimenkul satış sözleşmesi imzalarlar. Peşinat bedeli, borç bakiyesinden düşülerek kalan tutar taksitlendirilir” dedi.  Kura çekimlerinde vatandaşlar ile sohbet ederek sevinçlerini paylaştıklarını belirten Turan, şunları söyledi: “Açık satış yönetiminde de konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımız konut sahibi oluyor. Açık satış yönetimi ile stokta kalan konutlarımız dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza ulaşıyor. İster kura ile isterse açık satış yönetimi ile olsun vatandaşlarımız TOKİ sayesinde hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü söylüyor. Bu bize ışık tutuyor. İdare olarak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”

 

HANGİ İLLERDE VAR?

Kurasız satışa sunulacak konutların bulunduğu iller şu şekilde: Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Bilecik, Bingöl, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Ordu, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tunceli ve Yozgat.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu