Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Topluma kazandırmalıyız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Down Sendromlu öğrenciler 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Vali Haktankaçmaz’ı ziyaret etti. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, toplumun önemli ve hassas konularından biri olan Down Sendromluların topluma kazandırılması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

 

ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

Mehmet Işıtan Eğitim ve Uygulama Okulunda eğitim gören Down Sendromlu öğrencileri makamında ağırlayan ve onlara yakın ilgi gösteren Vali Haktankaçmaz, ziyaretçilerine kendi eliyle ikramlarda bulundu. Okul Müdürü Sami Yanık’tan, Down Sendromlu öğrencilerin eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Haktankaçmaz, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Haktankaçmaz, toplumun önemli ve hassas konularından biri olan Down Sendromluların topluma kazandırılması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

 

TOPLUMUN DIŞINDA TUTUMAYIZ

Haktankaçmaz, engelli vatandaşların hiçbir şekilde toplumun dışında tutulamayacağını söyledi. Konuşmasında özellikle anne babalara destek olunması gerektiğini vurgulayan Haktankaçmaz, Down Sendromlu vatandaşları sosyal hayatın içine dahil etmek için toplum olarak herkesin üstüne görev düştüğünü belirtti. Yaptığı açıklamada 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nün Down Sendromlu insanları ve toplumu bilinçlendirmeyi amaçladığını ileten Haktankaçmaz ise şunları söyledi:

 

HAKLARINI SAVUNMAMIZ GEREKİYOR

“Bugün, Down Sendromlu vatandaşlarımızın haklarını savunabilmek için bir ses olabilmeyi toplumun konuya ilişkin duyarlılığı ve farkındalığını arttırmayı hedefliyoruz. Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu bireylerin potansiyellerini tam olarak geliştirebilmeleri, kendilerine yeter bir yaşam sürdürebilmeleri için ailelerine, arkadaşlarına ve toplumun duyarlılığına ihtiyaçları vardır.”

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x