Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Toplumsal alanda da kazanımlar üretildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Oktay Sümer toplu sözleşmelerin ardından açıklama yaptı Sümer yaptığı açıklamada , “İmzalanan toplu sözleşme sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlar üretmiştir” dedi.
 
TARİHİ BİR TOPLU SÖZLEŞMEDİR
Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Oktay Sümer toplu sözleşme sürecinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada Ağustos’ta müzakerelerine başladı ne ve  müzakerenin nihai tarihi olan 22 Ağustos’a kadar mesai kavramı gözetmeden çalışarak imza aşamasına getirdiğini ifade etti. Sümer yaptığı açıklamada, “3. Dönem Toplu Sözleşme sürecini Kamu İşveren Heyet Başkanı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı yani yetkili konfederasyon ve yetkili sendikalar ile hükümet arasında imzalanan mutabakat metni ile sonuçlandı.  Kamu görevlilerini mutlu ve memnun eden kazanımlar paketinin yer aldığı 3. Dönem Toplu Sözleşme mutabakat metninde yer alan kazanımların ülkemize, milletimize, kamu görevlilerine, üyelerimize ve ailelerine hayırlı olsun.  Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ile Kamu İşveren Heyeti arasında imzalanan 3. Dönem Toplu sözleşme metni içeriğinin zenginliği,  alınan miktar, sözleşmeden yararlanacak kamu görevlisi sayısı bakımından tarihi bir toplu sözleşmedir” diye konuştu
 
MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Sümer yaptığı açıklamada , “Türkiye’nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşme hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkı sağlamıştır.  İmzalanan toplu sözleşme sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlar üretmiştir.  Karamsarlık ve belirsizlik yerine umudu ikame etmiş ve çoğaltmıştır.  Memur-Sen ailesi olarak,  gün riskleri ve tehditleri tartışma değil birlik içinde fırsatları güçlü geleceğe dönüştürme günüdür diyoruz.  850 bin üyemizin, kamu görevlilerinin, milletimizin, mazlumların ve insanlığın hukukunu korumaya, bu yolda alın teri akıtma ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kulandı
 
SOSYO-EKONOMİK İYİLEŞTİRMELER GELİYOR
Sümer açıklamasında ,”Kamu görevlileri için tarihi bir başarı olan toplu sözleşme kazanımlarını tembel konfederasyonların karalamaya çalışmasını yadırgamadık, çünkü tembel, vaktini meyveli ağacı taşlayarak geçirir.  Enflasyonu ezen kazanımlarımıza çamur atan sözde rakip konfederasyonların ekonomiyi de bilmediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Toplu sözleşmeyle, 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 memur maaşlarına zam gelecek.  Bunun yanında kamu görevlilerinin büyük bir çoğunluğunu doğrudan etkileyen sosyo-ekonomik iyileştirmeler geliyor.” Dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu