Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

“Toplumun önderi öğretmenlerdir”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı. Kutlama programında konuşan Vali Ali Kolat, “Öğretmen, bu toplumun önderi, öncüsü, terbiyecisi ve öğreticisidir” dedi.
 
SERGİ AÇILDI
Kutlama programı çelenk töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğünde, öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı “Öğretmen” konulu sergi gezildi. Sergi açılışının ardından
 
“HER YIL 40 BİN ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLIYOR”
Buradaki konferans salonunda devam eden programda konuşan Vali Ali Kolat, öğretmenliğin sıkıntılı ve zor bir meslek olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu noktaya gelmesinde öğretmenlerin çok büyük katkılarının olduğunu savunan Kolat, şöyle devam etti: “Bu anlamda öğretmenlerimizin donanımlı olması gerekiyor. Bizler de öğretmenlerimizin bu çabasını ve gayretini destekleyecek ortamı sağlamakla mükellefiz. Şanlı bir ülkeyiz. Öğretmenlerimiz iyi bir noktaya geldi. Bugün bütçenin en büyük payını Milli Eğitim Bakanlığı almaktadır. Bu ülkemiz açısından önemli bir şanstır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen göreve başlıyor. Öğretmen, bu toplumun önderi, öncüsü, terbiyecisi ve öğreticisidir.”
 
“BİTEN BİR MESLEK DEĞİL”
İsmail Çetin de bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının öğretmenlerin çalışmalarına bağlı olduğunu öne sürdü. Ülkenin her köşesinde ve bucağında bir öğretmenin görev yaptığını dile getiren Çetin, şöyle konuştu; “Öğretmenlik farklı bir meslektir. Emekliliği olmayan, günlük hayatta her daim her yerde olmanız gereken duruş ve davranışınızla örnek olmanız gereken bir meslektir. Ayrıca öğrencilerin yani geleceğin yetişkinlerinin rol modeli olduğunuz bir meslektir. Öğretmenlik, bir keşif mesleğidir. Bir öğrencinin gözünün içine baktığınızda onun tüm hikayesini keşfedeceğiniz bir meslektir. Öğretmenlik, emekli olduktan sonra da biten bir meslek değildir. Öğretmen olduğunuz zaman ölene kadar öğretmensinizdir. Öğretmenliğin en önemli eseri bir mevkide karşınıza çıkan öğrencinizdir. Eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu mesleğin tüm mensuplarına güvenimizin sonsuz olduğunu önemle vurgular, tüm öğretmenlerimizin Öğretmen Gününü kutlarım.”
 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Program, “Öğretmen” konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile emekli olan ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlere ödül verilmesiyle sona erdi.  Mesleğe yeni başlayan öğretmenler öğretmenlik andı içti. 24 Kasım Öğretmenler Günü, Bahşılı, Balışeyh, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt ve Yahşihan ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu