Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Toplumun Temel Taşı Ailedir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nca desteklenmeye uygun görülen ‘Bilinçli Evlilik Mutlu Yuva’ konulu proje kapsamında Fen Lisesi’nde seminer düzenlendi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Kırıkkale İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından, ilimiz orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan ‘Bilinçli Evlilik Mutlu Yuva’ konulu proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nca desteklenmeye uygun görülmüştü. Proje kapsamında Kırıkkale Fen Lisesi’nde seminer yapıldı. Yapılan seminere konuşmacı olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Kırıkkale Barosu avukatlarından Enver Kılıç, Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Adem Yıldırım katıldı.

 

MUTLU YUVA

Açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Fen Lisesi Müdürü Nusret Kılıç, toplumun en önemli kurumlarından biri olan aile kurumunun sağlam temellere dayandırılması gerekliliğini, bunun için de bilinçli evliliğin şart olduğunu ve bu evlilik gerçekleştirildikten sonra mutlu yuvanın da beraberinde geleceğini ifade etti. Kısa adı KİMDER olan Kırıkkale İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Seçilmişoğlu ise yaptığı konuşmada, derneğin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verirken, Kırıkkale’nin en seçkin okullarından birisi olan Kırıkkale Fen Lisesi’nde böyle bir proje ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

BAĞLARI KUVVETLENDİRİN

Kırıkkale Fen Lisesinin hem akademik anlamda hem de sportif faaliyetlerde çok başarılı bir okul olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Kırıkkale Fen Lisesi’ni çok takdir ettiğini söyledi. Kırıkkale Barosu avukatlarından Enver Kılıç, sunumunda evlilik kurumunun hukuki temelleri üzerinde durdu. Evlilik kurumunun çok ciddi bir müessese olduğunu belirten Kılıç, bu temelin dayandığı hukuki süreci izah etti. Evlenmenin kanunda öngörülen şartları taşıması halinde gerçekleşebildiğini; ancak eşlerin birbirlerine olan sadakatin ve karşılıklı saygı, sevgi çizgisinin bu kurumu pekiştirdiğini, bağları kuvvetlendirdiğini belirtti.

 

SAĞLAM TEMELLERE DAYANMALI

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Adem Yıldırım da evliliğin toplumsal ve dini yönü üzerinde durdu. Yapılan nikah akdinin çok sağlam temellere dayandığını, günümüzde halk arasında dolaşan nikahla ilgili bazı bilgilerin dinin gerçek özünü yansıtmadığını belirtti. Program, öğrencilerin sorularına verilen cevaplarla son buldu. Program sonunda seminere katılan öğrencilere dernek tarafından ikramda bulunuldu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x