Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Toprağı koruyarak kar edin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yoğun çaba ve çalışmaları sonucunda ilimizde doğrudan anıza ekim ile mısır ekilişi yapıldı.

 

ÇİFTÇİ TASARRUF YAPACAK

Toprak işleme maliyetinden yüzde 40-60 arası tasarruf edilmesini ve topraktaki suyun daha fazla tutularak bitkiler tarafından kullanılmasını sağlayan teknik, düzenlenen tarla günü ile çiftçiler tanıtıldı. Düzenlenen tarla gününde konuşan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “Çiftçimizi modern teknikler ile tanıştırmak ve modern makinalı tarıma geçişi hızlandırarak, ilimizde kırsal kalkınmaya ivme kazandırmayı amaçlıyoruz. Tarım bir sektör işidir. Makine üreticisinden çiftçisine, çiftçisinden entegre üretim tesisine ve hatta son tüketicisine kadar bu sektörün paydaşlarıyız. Tüm paydaşlarımız ile uyum ve işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam edecek. Bu yöntem ile çiftçimiz hem en büyük girdi maliyetini oluşturan mazot masrafından tasarruf edecek, hem de topraktaki suyu daha fazla muhafaza ederek daha verimli ürün hasat edecek.” şeklinde konuştu.

 

TEKNİK İLE YAPILDI

Yapılan bilgilendirme sonrasında traktöre kendisi binen İl Müdürü Yılmaz, çalışmaları yakından takip etti. Karakeçili ilçesinde toplamda 50 dekar alanda yapılan çalışma ile slajlık mısır ekimi, ikinci ürün olarak “Doğrudan Anıza Ekim” tekniği ile yapıldı. Karakeçili ilçesinde gerçekleştirilen tarla gününe Karakeçili Kaymakamı Emrah Uzun, Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Şube müdürleri, İlçe Müdürleri ve çevre ilçe ve köylerden çok sayıda çiftçi katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x