Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Torba yasa emekliyi hüsrana uğrattı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, Torba Yasa’da emeklilerin beklediği çözümlerin yer almadığını ifade ederek, “Torba yasa emekliyi hüsrana uğrattı” dedi.

Çözümler yasada yok

Keskin yazılı basın açıklamasında konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; “Uzun süredir gündemde olan Torba Yasa 90 gün görüşüldükten sonra mecliste kabul edildi. Torba Yasa’da birçok düzenleme yer alıyor. Bu düzenleme içerisinde ülkemizde yaşayan 10 milyon emekliyi ilgilendiren hiçbir sorun yasaya konmamış olup, emekliler konuyla ilgili sükuta uğramıştır. Yasa meclise gelmeden önce dernek olarak sorunlarımızı ve isteklerimizi bir paket halinde ülkeyi yöneten mevcut iktidar milletvekillerine ve konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Bakanı’na ayrıca muhalefet gruplarına ilettik.

Önerilerimiz dikkate alınmadı

Önerilerimiz arasında 2000 ile 2008 yılları arasında emekli olanlara intibah yapılması, geçmiş yıllara ait destek primleri alacaklarının affedilmesi, ayrıca iş yapan emeklilerden destek primi kesilmemesi,  memurlara ödenen promosyonun bankalar tarafından emeklilere yılda 1 maaş tutarında ödenmesi, sağlıkta katkı payının kaldırılması, 5510 sayılı yasaya göre yıllık maaş artışlarının yüzdeli enflasyon artışlarına göre değil, seyyanen yapılması, Özel hastanelerin yüzde 200’e kadar ilave ücret alabileceklerine ait kararnamenin iptali yeralıyordu.

10 milyon emekliyi üzdü

Bahsettiğimiz konuların hiçbiri önerilerimize rağmen iktidar tarafından dikkate alınmamıştır. Bu konudan dolayı 10 milyon emeklimizi üzmüştür. Dileğimiz ikinci bir yasa çalışmasında emeklilerimizin bu sorunlarının dikkate alınmasıdır”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
levent
levent
17 Eylül 2014 09:40

Torba yasasından emekli derneğine her emekliden %’ lik orakda kesindi yapılsın dese bu torba yasası gibisi yok dersiniz. Bu zamana kadar ney yaptınız emekli adına sıcak koltukta oturup konuşmak kolay …..

Başa dön tuşu