Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Trafik kilitleniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

SÜRÜCÜLER ŞEHİR İÇİNDEKİ BAZI BÖLGELERDE TRAFİK AKIŞININ YENİDEN DÜZENLENMESİNİ BEKLİYOR

 

Trafik kilitleniyor

 

70 bine yakın motorlu kara taşıtı bulunan ve sayısı her geçen gün biraz daha artan Kırıkkale trafik akışının sağlandığı güzergahların kısıtlılığı adeta trafiği kilitlenmesine zemin hazırlıyor. Millet Bulvarından Cumhuriyet Caddesine, Zafer Caddesinden Hürriyet Caddesine geçişin olmaması trafikteki karmaşıklığı biraz daha artırıyor.

 

KAVŞAKTA TRAFİK KİLİTLENİYOR

Araç sayısı her geçen gün biraz daha artan Kırıkkale’de şehir içi trafiği neredeyse kilitlenme noktasına gelmiş durumda. Kırıkkale Belediyesinin projeleri arasında yer alan köprülü kavşak projelerinin başlamasının ardından trafik sıkışıklığı iyiden iyiye gün yüzüne çıktı. Karşıyaka Köprülü Kavşağı inşaatının başlamasının ardından şehir içi minibüslerinin de tiren istasyonu kavşağına yönlendirilmesiyle birlikte arada kalan bölgede trafik adeta kilitlenme noktasına gelmiş durumda. Millet Bulvarından, Cumhuriyet Caddesi ve Zafer Caddesi yönünü kullanmak isteyen araçlar Emniyet Müdürlüğü kavşağında büyük yığılmalara neden oluyor. Diğer taraftan Zafer Caddesi yönünden Hürriyet caddesine geçmek isteyen sürücüler büyük zorluklar yaşıyor.

 

GEÇİŞLER YENİDEN DÜZENLENMELİ

İl Trafik Komisyonunun şehir içi trafiğinde yeniden bir düzenleme yapmasını beklediklerini belirten şehir esnafı ve sürücüler, “Bir süre önce Bankalar Caddesinde düzenleme yapılarak trafiğe kapatılmıştı. Bu çalışmayla birlikte Millet Bulvarından, Cumhuriyet Caddesine araç geçişleri kaldırıldı. Daha sonra köprülü kavşak çalışmaları başlatıldı ve Millet Caddesindeki trafik biraz daha arttı. Yeni Mahalle, Zafer Caddesi, Yallacık Mahallesi, Çalılıöz Mahallesi, Hastaneler, Atatürk Bulvarı, ilçeler yönüne gitmek isteyenler bu yolu kullanmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla günün her saatinde bölgede yoğun bir trafik söz konusu. Yeni bir düzenleme yapılmalı. Cumhuriyet Caddesinden iniş olarak kullanılan yollardan bir tanesi çıkış olarak verilmeli. Ayrıca Zafer Caddesinden Hürriyet Caddesi yönüne bir bölgeden geçiş verilerek şehir içi trafiği biraz olsun rahatlatılabilir” ifadesini kullandılar.

 

Haber-Foto: Mehmet Erkoç

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x