Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlıkSulakyurt

‘Tüm Türkiye’ye örnek mesaj verdin’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU’NDAN, ŞERİFE NİNEYİ ARAYARAK TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde hastanenin acil servisindeki muayene odasına çamurlu ayakkabılarını çıkarıp giren 84 yaşındaki Şerife Cesur’u telefonla arayarak duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Müezzinoğlu yaptığı telefon görüşmesinde, “Bugün bütün Türkiye’ye güzel bir örnek ve gençlere mesaj verdin. Teşekkür edip ellerinden öpüyorum”

 

 

İlçeye bağlı Yeşilyazı köyünde yaşayan Cesur ile telefonda görüşen Müezzinoğlu, “Şerife anneciğim ellerinden öpüyorum. Benim annem 83-84 yaşında, annemle aynı yaştasın. Biz sana teşekkür ediyoruz. Bugün bütün Türkiye’ye güzel bir örnek ve gençlere mesaj verdin. Ben teşekkür edip ellerinden öpüyorum. Bize dua et inşallah. Benden istediğin bir şey var mı? Biz dua istiyoruz. Rabbim sana sağlıklı, huzurlu ömürler versin inşallah. Geçmiş olsun. Doktor arkadaşlar iyi baktılar mı sana? Allah saha uzun ömürler versin.” dedi. Şerife nine telefon konuşmasının ardından yaptığı açıklamada, karın ağrısı şikayetiyle yakınları tarafından Sulakyurt Devlet Hastanesine götürüldüğünü ve etrafın çamurlu ayakkabıları nedeniyle kirleneceği endişesiyle acil servisteki muayene odasına çamurlu ayakkabılarını kapıda çıkardıktan sonra girdiğini anlattı.

 

ÇOK ETKİLENDİLER

Bu olaydan dolayı televizyona çıktığını, bugün de Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun kendisini arayarak teşekkür ettiğini belirten Şerife nine, “Televizyona çıktım. Bütün akrabalarım, kızlarım görmüş. Sağolsun Bakan Müezzinoğlu aradı. Bana davranışımdan dolayı teşekkür etti. ‘Nasılsın’ dedi. ‘Bir isteğin var mı?’ diye sordu. ‘Ben de yok isteğim oğlum sağ olun’ dedim. ‘Kendine iyi bak, bize çok dua et’ dedi.” ifadelerini kullandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ise sağlık çalışanları olarak Şerife ninenin bu duyarlı davranışından çok etkilendiklerini ve gururlandıklarını ifade etti.

 

DUASINI ALDILAR

Şerife nineyi ziyaret ettiğini, isteği olup olmadığını sorduklarını anlatan Uzun, şunları kaydetti: “Şerife ninemizin o günkü davranışı karşısında nöbetçi arkadaşlarımız da duygulandı. Biz o gün bir kez daha görevimizin ne kadar kutsal olduğunu anladık, vatandaşlarımızın yanında olmamız gerektiğini daha çok anlıyoruz. Bu anlamda bizi de çok etkileyen bir olay oldu.  Görevimizin önemini, vatandaşlarımızın yanlarında olmamız gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. Teyzemizi evinde ziyaret etmek istedik. Bakanımız da aradılar. Teyzemizin duasını aldılar. Sağlık çalışanlarının vatandaşların her zaman yanında olduğunu bilmesini istiyoruz. En kötü ve iyi günlerinde sağlık çalışanları bu hizmetleri veriyorlar.” Öte yandan Şerife ninenin evine gelen sağlık ekipleri de Şerife ve eşi Duran Cesur’u muayene etti. AA

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x