Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Tunçbilek, “Duyarsız kalmayın”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tunçbilek, “Duyarsız kalmayın” Kırıkkale Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şube Başkanı Serkan Tunçbilek mezarlıklarda yapılan tahribatlara karşı duyarsız kalınmasını eleştirdi.
“KIRIKKALE’YE YAKIŞMAYAN DURUM
” Belediyeciliğin halkın ortak paydalarına sahip çıkmak olduğunu ifade eden Tunçbilek, “Belediyecilik, kimseyi ayırt etmeden eşit bir şekilde hizmet etmektir. Bir mahalleye yaptığın hizmeti diğerine de yapmaktır. Her şeyden önce şehrine sevdalı olmak gerek ve hizmet aşkıyla sorunlara çözüm üretmek gerek. Şunu belirtmek isteriz ki Kırıkkale Ülkü Ocakları Kırıkkale’nin sorunlarını çok yakından takip etmektedir ve bu sorunlara istişarelerle ve geleceği de düşünerek çözümler üretmektedir. Son olarak Kırıkkale Yenimahalle Mezarlığı’ndaki şehidimize ait olan bir mezarın mermerinin tahrip edildiğini ve Kırıkkale’ye ve Kırıkkalelilere hiç yakışmayacak bir duruma geldiğini gördük” dedi.
“ÖLÜSÜNE SAHİP ÇIKMAYAN…”
Şehit mezarlarının başlarında Türk bayrağının olmamasına dikkat çeken Tunçbilek, “Kırıkkale Belediyesi’nden böyle bir beklentimiz olamaz da. Ancak hiç değilse mezarlara sahip çıkılmasını talep ediyoruz. Atalarımızın bir sözü var: ‘Ölüsüne sahip çıkmayan dirisine de sahip çıkmaz’ Kırıkkale Belediyesi’nin zaten dirilere dair yaptığı bir hizmet yoktur ancak mezarlarımıza lütfen sahip çıkılsın, korunsun, tahrip edilmesine müsaade edilmesin” diye konuştu.
“KIRIKKALE SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
Tunçbilek şöyle devam etti; “Vatanı, bayrağı, milleti, dini ve manevi kutsalları için şehid olan şehitlerimizin mezarlarına sahip çıkmak ve onları unutmamak Türk ve Müslüman olarak borcumuzdur. Bakara suresi 154 ayette şöyle denilmektedir: ‘Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz’ bu ayeti kerimeden çıkarılması gereken gerekli dersi en kısa sürede AKP’li yetkililer çıkarmalı ve gerekeni yapmalıdır. Kırıkkale Belediye Başkanlığını gerekli duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz. Kırıkkale Ülkü Ocakları Kırıkkale’nin her türlü sıkıntısını takip etmektedir ve bunlar için çözümler üretmektedir. Kırıkkale sahipsiz değildir”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu