Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Tüpraş mega projesinin meşalesini ateşledi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TÜPRAŞ’ın 2.7 milyar dolarlık yatırımla yaptırılan Fuel- oil Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmasına 60 gün kala, projenin ‘Flare’ olarak bilinen meşalesi ilk kez törenle ateşlendi.

“Yolumuz açık olsun”

Türkiye’nin öncü, Avrupa’nın 7’nci, dünyanın 28’inci büyük rafineri şirketi Tüpraş, 2.7 milyar dolar tutarındaki Fuel- Oil Dönüşüm yatırımının tamamlanmasına 60 gün kala rafinerilerin sembolü ve faal olduğunun göstergesi olan meşalesini, “Tüpraşlılar’ın Dikkatine 15 Eylül 2014, saat 11.00’de Fuel Oil Dönüşüm Projemizin bitimine 60 gün kala flare’imizi ateşliyoruz. Ünitelerimizi kazasız devreye alma dileğiyle, yolumuz açık olsun” anonsu ile ateşledi.

Yoğun katılım

Tören, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Genel Müdür Yardımcıları Gürol Acar, Yılmaz Bayraktar, Hasan Tan, İbrahim Yelmenoğlu, İzmit Rafineri Müdürü Mesut İlter, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Kocaeli Şubesi, İşyeri Temsilcileri, projenin yapımında görev alan ana yüklenici Technicas Reunidas ve alt yüklenicilerin temsilcileri, Batman, Kırıkkale, İzmir rafinerilerinden gelen temsili gruplar ve Tüpraşlıların katılımıyla, Tüpraş İzmit Rafinerisi B Bölgesi RUP Bağlantı Köprüsü’nde gerçekleşti. Törende konuşan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Memioğlu şunları söyledi:

Ülkenin en büyük stratejik yatırımı

“Sevgili mesai arkadaşlarım, güzel bir gündeyiz. 8 yıl önce sizler ile Tüpraş’ın Koç Topluluğu’na devri sırasında Akdeniz’in en iyi oyuncularından birisi olacağına ilişkin inancımı paylaşmıştım. Şimdi birlikte bunu geçekleştiriyoruz. Ülkemizin en büyük stratejik yatırımına emek veren, projede görev yapan herkese şükranlarımı sunuyor, şirketimize, topluluğumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Önemli ve özel bir gün”

Genel Müdür Yavuz Erkut da konuşmasında bugünün çok önemli ve özel bir gün olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bugün çok önemli ve özel bir güne birlikte tanık oluyoruz. Rafinerici olarak hepimizin büyük gurur duyduğu bir gün. Flare biz rafinericilere çok şey anlatır. Bu günü yeni yatırımımızın damarlarına can suyunun girdiği ilk gün olarak hatırlayacağız. 36 aylık sürecin kalan 60’ıncı gününde Flare’i yakmak önemli bir başarı ve gurur. Yatırımı gerçekleştirmemizde bizlere inanan, destek veren başta Koç Ailesi ve Topluluğu’na, Enerji Grubu Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza şükranlarımı sunuyorum.

“4.2 milyon ton ürün işlenecek”

Fizibiliteden başlayarak, projenin tüm evrelerini başarıyla gerçekleştiren görev gücümüze ve tüm Tüpraşlılara, ana ve alt yüklenici çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyor, ilk ürünümüzü tanka göndereceğimiz güne doğru çalışmaya devam ediyoruz. Yıl sonunda tamamlanması için yoğun çalışmaların sürdüğü projemiz ile Tüpraş Rafinerileri tam kapasite çalışabilecek ve Türkiye’nin ithal ettiği dizel ihtiyacının önemli kısmı yerli üretimle karşılanabilecek. Tüpraş’ın 4 rafinerisinde üretilen yaklaşık 4.2 milyon ton siyah ürün işlenerek, 2.9 milyon tonu motorin olmak üzere 3.5 milyon ton değerli beyaz ürün, 700 bin ton petrol koku üretilecek.”

Büyüklüğe yakışır yatırım

Törene katılan Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da projenin başlangıcından bu güne kadar Tüpraş’a, Koç Grubu’nun büyüklüğüne yakışır planlandığı gibi yürüdüğünü belirterek inşaattan, montaja çalışmalarda hizmeti geçen ve şu an sahada çalışan işçilere, yüklenici şirketlere, Koç Holding ve Tüpraş yönetimine, yatırımı planlayan ve gerçekleştirenlere şükranlarını sunduğunu bildirdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu