Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleKültür SanatManşetYaşam

Turab gururumuz oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Turab gururumuz oldu - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriTurab gururumuz oldu
KMYO Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Basri Özdemir’in yönetmenliğini yaptığı Turab belgeseli 8. Uluslararası İnönü Film Festivali’nde en iyi belgesel ödülünü aldı.

EN İYİ BELGESEL ÖDÜLÜ
Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu (KMYO) Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Hasan Basri Özdemir ve Erciyes Üniversitesi Soysal bilimler Enstitüsü Radyo Sinema ve TV Bölümü Öğretim Görevlisi Musa Ak’ın yönetmenliğini yaptığı Turab Belgeseli en iyi belgesel ödülü kazandı. Bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali’nde 520 film arasından finale kalan Turab, Ulusal En İyi Belgesel Ödülü ile Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale’nin adını duyurdu.

ABDALLARIN YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ KONU ALIYOR
Abdalların yaşam öyküsünü konu alan, Kırşehir Kaman İlçesi’nde Abdallar Mahallesi olarak anılan Sarıuşağı Mahallesi’nde çekilen belgesel Ayrıca Kanada Montreal Türk Filmleri Festivali’nde yarışacak. Yönetmen Hasan Basri Özdemir, daha önce yaptığı açıklamada belgeselin herhangi bir ticari amaç gütmediği ve tamamen abdallık kültürünün tanıtımı ve kalıcılığı için çekildiğini ifade etmişti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu