Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

‘Türk’ diyemeyenlere hesap soracağız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa ettiğini açıklayan Kırıkkale eski Milletvekili Hacı Filiz, MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan’a destek vereceğini açıkladı. Filiz, “Türk milleti, Türk bayrağı diyemeyenlere sandıkta hesap soracağız” dedi. Kırıkkale eski Valisi ve Mersin eski Milletvekili Behiç Çelik’te Pekdoğan’a destek verdi.

‘SADECE BELEDİYE SEÇİMLERİ DEĞİL’
Millet Bulvarı üzerinde, SGK eski geçici binasında bulunan seçim bürosuna gelen Kırıkkale eski Milletvekili Hacı Filiz, 2014 Yerel Seçimleri’nde MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan’a destek vereceğini açıkladı. Filiz AK Parti’den ayrılışının gerekçesi olarak, Başbakan Erdoğan’ın ve parti içerisindeki ayrılıkçıların tutumlarını gösterdi. Yaklaşık 12 yıl siyasetten ayrı kaldığını ifade eden Filiz, Kırıkkalelileri çok özlediğini sözlerine ekleyerek, 2014 Yerel Seçimleri’nin sadece belediye başkanlığı seçimleri olmadığını kaydetti.

‘VATANINI VE MİLLETİNİ SEVENLER…’
Filiz şunları söyledi; “ Bugün çok duyguluyum. 10-12 yıl siyasetten çekildim ama sizleri öyle bir özlemişim ki! Burada neden olduğumuzu çok iyi bilmemiz lazım. Bu seçimleri sadece belediye başkanlığı seçimleri olarak görürsek hepimiz yanlış yaparız. Bu seçimi çok yakından takip etmemiz gerekir. 1 senedir Türkiye’de olan olayları gözümüzün önüne getirdiğimiz zaman, gazeteleri, televizyonları takip ettiğimiz zaman vatanını, milletini seven herkesin Milliyetçi Hareket Partisi’ne ülke genelinde oy vermesi lazım.

‘AK PARTİ’YE OY VERENLERE SESLENİYORUM’
Türkiye’yi idare eden bir başbakan var. Diyarbakır’da Barzani ile miting yapabiliyor. Oradaki fotoğrafa bakıyorsunuz, ayrı bir başbakan var. Manisa’ya geçiyor… Orada bir bakıyorsunuz konuşmalarıyla, söylemleriyle apayrı bir başbakan var. Diyarbakır’da davet ettiği, miting yaptığı Barzani’nin partisinin sitesine bir bakıverin. Türkiye’nin 21 ilini de içine alan bir harita ve o haritanın adı Kürdistan…  Eğer benim başbakanım onunla birlikte olup, miting yapıyorsa, AK Parti’ye oy verenlere sesleniyorum, bugün oyunuzu vereceğiniz yer burası. Eğer hükümetin içerisinde, ‘Türk ırkı yoktur’ diyenler varsa, MKYK üyeleri varsa, Başbakan ‘Bu millet’ diyorsa, Başbakan Türkiye Cumhuriyeti Devleti demiyorsa, bunun tepki gösterileceği, birlik ve beraberlik oluşturulacağı yer Milliyetçi Hareket Partisi’dir.  Son 1 aydır olan olayları görüyorsunuz. Başbakan önce ‘Savcı çok iyi, emniyet müdürleri çok iyi’ diyordu. Şimdi hain oldular. İşine gelmiyor o yüzden böyle diyor.

‘YANGINI SÖNDÜRECEĞİZ’
Sayın Pekdoğan 1991’de bizimle beraberdi. O dönemde eğer ben milletvekili olduysam Sayın Pekdoğan’ın da emeği var. Ben vefayı seven bir insanım. Bana o gün nasıl vefa gösterdiyse, bende onun yanında olduğumu gösteriyorum. Milletvekili olduktan sonra da elimden geleni yaptım. Benim de emeğim olsun, benim dava arkadaşlarımın da emeği olsun istiyorum.  Kırıkkale Türkiye yangın yeri ve bu yangını biz hep beraber söndüreceğiz. Sayın Pekdoğan inşallah belediye başkanı olacak ve Kırıkkale kurtulacak. Türk milleti diyemeyenlere, Türk bayrağı diyemeyenlere sandıkta hesabını soracağız”

‘BÜYÜK HİZMETLERİ DOKUNDU’
Filiz’in Pekdoğan’a destek ziyareti esnasında seçim bürosunda bulunan Kırıkkale eski Valisi ve Mersin eski Milletvekili Behiç Çelik’te Pekdoğan’ın Kırıkkale’ye olan hizmetlerini hatırlatarak, “O zamandan bu zamana Kırıkkale’de hiçbir şey değişmedi. Pekdoğan’ın gözle görünen hizmetlerinin yanı sıra, öyle büyük hizmetleri oldu ki bu memlekete. Ben o yıllarda valilik görevini sürdürüyordum. Pekdoğan’ın azmini ve memleketi için birşeyler yapma çabasına çok yakından şahit oldum. Görevi boyunca ismini ağzına almadığı ve seçim propagandası olarak kullanmadığı çok büyük hizmetler var. Bunları Kırıkkaleliler çok iyi biliyor. Kırıkkale’nin yeniden çalışma azmi olan, vatan ve millet sevgisi ile dolu olan Pekdoğan’a emanet edilmesi gerekiyor” dedi.

‘YOLSUZLUKLARA DUR DİYECEĞİZ’
İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer ise, “Kırıkkale MHP belediyeciliğinde yapılanlarla duruyor. Arkasına bakan ve milletvekili desteği alanların, bu memlekete hiçbir faydası olmadığını, belediyecilik bir tarafa insanlarını, çalışanlarını ve halkı mağdur ettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Ülke gündemini de hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Yolsuzluklar, vurgunlar kol geziyor. Bunlara hep beraber, bir olarak, diri olarak dur diyeceğiz” dedi.

‘ALLAH BİZİ MAHCUP ETMESİN’
Pekdoğan, ülkenin ve Kırıkkale’nin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatarak, bu zor dönemi birlikte atlatacaklarını ifade etti. Pekdoğan, “Kırıkkale’de uzun yıllar siyasetin içerisinde yar alan, 3 dönem milletvekilliği yapan, Kırıkkalelilerin sevgisini ve saygısını kazanan sayın Hacı Filiz’e teşekkür ediyorum. 6-7 sene valiliğimizi yapıp, zamanla değişik atmosferlerde memleketinde milletvekili olmuş ama hala Kırıkkale hasreti ile yanan sayın Behiç Çelik’e de çok teşekkür ediyor, ayağına sağlık diyorum. Cenab-ı Allah 30 Mart’ta bizleri mahcup etmesin” dedi. (Fatih GENÇER/Haber71 Gazetesi)

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ahmet öztürk
ahmet öztürk
7 Ocak 2014 11:30

Pekdoğan Belediye Başkanlığından sonra memleketimizi diğerleri gibi terketmeyerek memleketin,Kırıkkale’nin nabzını tutarak,gördüğü herkese hal hatır sorarak, halkın neyi istediğini anladığını düşünüyorum. Kırıkkale halkı yol istiyor,Otopark istiyor,sosyal tesisler istiyor ve her şeyden önce başında adam gibi adam istiyor.. bunları Pekdoğanın yapacağına inanıyorum ve şüphem yoktur.

Berken Kaya
Berken Kaya
Reply to  ahmet öztürk
8 Ocak 2014 09:40

Birkaç sene önce de aynı vaatlerle gelmıstı sonuc hep aynı her gelen kendıne eşine dostuna ve akrabasına çalısıyor k.kale nın halı ıcler acısı copler 1 hafta beklıyor yollar desen rezalet bundan oncekı ne yaptı kı gelen ne yapsın??? Oraya gelenlerın hepsı bır cıkar menfaat ugruna oradalar….

Başa dön tuşu