Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Türk Metal acısını paylaştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası’nın resmi yayın organı olan “Türk Metal” dergisi dolu içeriği ile raflardaki yerini aldı. Derginin Mart ayı sayısında geçtiğim ay yaşanan trafik kazasında 7 kadının hayatını kaybettiği, 39’ununda yaralandığı kapağı ile okurlarıyla buluştu.

 

ACIMIZ BÜYÜK UNUTMAYACAĞIZ

Türk Metal Sendikası’nın yayın organı olan ‘Türk Metal’ dergisinin 212. sayısı okuyucuyla buluştu. Bu sayısı diğerlerinden farklı bir şekilde tasarlanan dergi tamamen siyah beyaz basıldı. ‘Türk Metal’ dergisinin bu ayki kapağında, sendikanın geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği için şehir dışından gelirken geçirdikleri kaza sonucu hayatlarını kaybeden sendika üyesi kadınların fotoğrafları yer aldı. “Acımız Büyük Unutmayacağız” başlığıyla yayımlanan derginin girişinde editörün konuyla ilgili yazısı yer alıyor. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da kaleme aldığı yazısında, bu acıyı paylaşıyor.

 

DERGİNİN TAMAMI SİYAH BEYAZ ACI

Tamamı siyah beyaz olan ve 50 sayfadan oluşan derginin mart ayı sayısının büyük bir bölümü geçtiğimiz ay yaşanan ve sendika üyesi 7 kadının hayatını kaybettiği, 39’ununda yaralandığı kazaya ayrıldı. Editörün yazısında kısaca şu ibareler yer aldı: “Kadın metal emekçisi üyelerimiz, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla 22. kez Ankara’da buluşmak için yola çıkmışlardı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden her yıl Ankara’ya gelerek, çalışma hayatında kadın olmanın sorunlarını masaya yatıran ve çözüm yollarını tartışan üyelerimiz, maalesef bu yıl birbirleri ile sorunlarını değil, acılarını paylaştılar. Kadın İşçiler 22. Büyük Kurultayı’na Bursa’dan katılacak kadın emekçileri taşıyan otobüslerden birisi, 7 Mart’ta, Mezitler bölgesinde kaza yaptı. Kazada ne yazık ki, yedi kadın metal işçisi üyemizi, yedi yol arkadaşımızı kaybettik. Sendikamızı derinden yaralayan ve yüreklerimizin dağlandığı kazada 35 arkadaşımız da yaralandı. Tüm ülkeyi yasa boğan elim trafik kazasında kaybettiğimiz kadın üyelerimiz Elvan Mutlu, Fatma Hacıoğulları, Güleydan Sezer, Leyla Çiçek, Leyla Yalçın, Meyse Keskin ve Özlem İnan’ın anısına, siyah-beyaz hazırladığımız bu sayımızda, kazaya ilişkin ayrıntılar, cenaze törenleri ve sendikamız Türk Metal’in örgütlü olduğu yüzlerce işyerinde, tezgahların başındaki anma törenlerini de kapsayan geniş bir haber hazırladık” sunum yazısı yer alıyor.

 

TOPLANTI VE GENEL KURUL HABERLERİ

Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın yaşanan yaşanan acı olayla ilgili yazının yer aldığı sayıda ayrıca, Kavlak’ın, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun 8. Olağan Genel Kurulu’nda, Çorlu Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu’nda, TOLEYİS Sendikası’nın 13. Olağan Genel Kurulu’nda ve TEKSİF Sendikası’nın 3. Olağanüstü Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmalar, verdiği mesajlarla ilgili haberler de yer alıyor. Bu sayıda ayrıca, Kavlak’ın Fransız, Genel Mali Sekreteri Uysal Altundağ’ın İtalyan sendikacılarla temasları, Belarus ve Pakistan sendikaları ile imzalanan dostluk ve işbirliği antlaşmaları, İstanbul Aydın ve Ankara TED üniversitelerinde gerçekleştirilen üniversite-sendika buluşmalarına ilişkin haberler de yer alıyor. Yine derginin son sayfasında, Başkan Kavlak’ın taziye ilanı bulunuyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x