Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Türkiye ortalamasının üzerindeyiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Acil Sağlık Hizmetleri İç Anadolu Bölgesi İl Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl olarak acil vakalara ilk 10 dakikada ulaşma oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde  yüzde 98 olarak gerçekleştiğini açıkladı.
15 İL KATILDI
Sağlık Bakanlığı tarafından Acil Sağlık Hizmetleri İç Anadolu Bölgesi İl Değerlendirme Toplantısı Konya’da gerçekleştirildi. Toplantıya Kırıkkale ile birlikte toplam 15 il katıldı. Kırıkkale adına Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Zekeriya Ercan ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ile birlikte katıldı. Toplantı Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanının açılış konuşmaları ve ev sahibi Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nün sunumlarıyla başladı.
VAKALARA ZAMANINDA ULAŞILIYOR
2 gün boyunca devam eden il sunumlarında Kırıkkale adına sağlık hizmetleri sunumunu Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun yaptı. Uzun yaptığı sunumunda, Kırıkkale’deki sağlık hizmetlerinin işleyişi ve özellikle acil sağlık hizmetlerinin uygulanışı hakkında geniş bilgi verdi. İl olarak acil vakalara ilk 10 dakikada ulaşma oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde  yüzde 98 olarak gerçekleştiğini vurguladı.
PROJELERİ ANLATTI
Uzun, 43 ilin kesişim noktasında yer alan Kırıkkale’de özellikle trafik kazaları açısından acil sağlık hizmetlerinin önemli olduğunu ve bununla birlikte gerek personelin bilgi ve becerileri ve gerekse ekipman takviyesi noktasında Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olduklarını vurguladı.  Ayrıca Türkiye’de ilk defa Kırıkkale’de uygulanan “Ambulans dostu sürücü” ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile birlikte yürütülen sosyal sorumluluk uygulamalarından bahsetti.
“TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ OLDUK”
Ambulans Dostu Sürücü uygulamasının bakanlık tarafından da örnek olarak gösterildiğini söyleyen Uzun, konuşmasının sonunda TÜİK 2013 iller bazında sağlıktan memnuniyet anketinde Kırıkkale’nin yüzde 88.1 ile Türkiye 3’üncüsü olduğunu, bunun getirdiği sorumluluğu hissettiklerini ve bundan sonrada bu memnuniyeti daha da arttırmak için çalışacaklarını ifade etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Doğan YILMAZ
Doğan YILMAZ
19 Kasım 2014 09:22

ALLAH yolunu açık etsin senin gibi değerli insanlara bu ülkenin ihtiyacı var.Dualarımız seninle kardeşim

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu