Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Türkiye’de cok ciddi enerji sorunu var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILIŞINA KATILAN VALİ KOLAT, ENERJİ TASARRUFLU PROJELERE AĞIRLIK VERİLMESİNİ İSTEDİ. KOLAT; Türkiye’de cok ciddi enerji sorunu var

 

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat’ın katılımıyla açılan fuarda sergilenen projeler büyük ilgi görürken, Vali Kolat projeler içinden enerji tasarruflu olanların ülke için daha verimli olacağını söyledi.

 

ÜLKE İÇİN DAHA DEĞERLİ

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına Vali Ali Kolat ile eşi İlksen Kolat, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, birim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 4006 Bilim Fuarı açılış kurdalesinin kesilmesi ile başladı. Vali Kolat ve beraberindekiler öğrencilerin hazırlamış olduğu projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldılar. Öğrencilerin büyük bir titizlikle hazırladığı projeleri inceleyen Vali Kolat, en çok enerji tasarrufu sağlayan projelerin ülke için daha değerli olduğunu söyledi.

 

ÜMİT VERİCİ ÇALIŞMALAR VAR

Vali Kolat öğrencilerin hazırladığı projeleri gezdikten sonra bir değerlendirme açıklaması yaptı. Vali Kolat yaptığı açıklamada, “Öğrencilerin hazırladığı çalışmaları gezdik. Çok güzel çalışmalar var. Çocuklarımız kabiliyetlerini ortaya dökmüşler çok güzel ve başarılı bir çalışma. Hem çocuklarımızı hem de okul yönetiminin bu konuda gösterdiği duyarlılık için teşekkür ederim. Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar şimdiden yaptıkları bilimsel çalışmaları ileriye taşımalılar. Ülkemizin teknolojik gelişmesi açısından çok ciddi katkılar sağlayacaklardır. Çok ümit verici çalışmalar var” ifadelerini kullandı.

 

DOĞAL ÜRÜNLER KULLANILMASI ÇOK İYİ

Gazetecilerin en ilgi çekici çalışmanın ne olduğu sorusuna Vali Kolat, “Daha çok çevreci, enerjiye yönelik Türkiye’de çok ciddi bir enerji sorunu var. Tamamen yüzde 70-80 dışa bağımlı. Dolayısı ile bu yöndeki çalışmalar son derece önemlidir. Çevreci çalışmalardır, ülke ekonomisine katkı sağlayan çalışmalardır. Birde çevreyi kirleten bir çok şey vardır. Aklımıza gelen unsurlar var. Kimyasal maddeler gibi. Bu maddelerin kullanımının azaltılmış olması son derece önemli. Daha doğal şeyler kullanmak daha iyi. Hem yiyecektir, içecektir ve temizlik malzemesinde kullanılacak ürünler insan sağlığı açısından da önemlidir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu