Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Türkiye’yi böldürmeyeceğiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’ndan seslendiler; “Türkiye’yi böldürmeyeceğiz” 

 

Türkiye’yi böldürmeyeceğiz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İl Temsilcisi Mahir Ulaş Demirkaya

YEMİN ETTİLERTürkiye’yi böldürmeyeceğiz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Migros önünden bayrak ve pankartlarla yürüyüşe geçen TGB üyelerine Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de destek verdi. “Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye” sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen TGB’liler, burada Atatürk’ün Bursa Nutku’nu okuyarak, Cumhuriyet devrimi ve kazanımlarına sonsuza kadar sahip çıkacaklarına yemin ettiler. Bursa Nutku’nun okunmasının ardından TGB İl Temsilcisi Mahir Ulaş Demirkaya bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet nöbetine başlayan TGB üyeleri, nöbetin ardından olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

“İÇ SAVAŞ ORTAMI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Türkiye’nin cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılına çok zor şartlar altında girdiğini ifade eden İl Temsilcisi Demirkaya şunları söyledi; “Katil sürüsü, bölücü terör örgütü PKK, Aynel Arap’ta yaşanan olayları bahane edip, Türkiye sokaklarını savaş alanına çevirmiştir. Ülkemizin dört bir yanında alçakça eylemler yapıp, eğitim ve bilim yuvalarını yakmış, bağımsızlığımızın simgesi şanlı Türk bayrağına ve milli liderimiz Mustafa Kemal’in heykellerine saldırma cüretini göstermiştir. Bu süreçte otuz kişi hayatını kaybetmiş, iç savaşa ortamı yaratılmaya çalışılmıştır.

 

“BÖLÜCÜLERİN ÇABALARI BOŞADIR”Türkiye’yi böldürmeyeceğiz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

En son Hakkari Yüksekova’da çarşı iznine çıkan üç yiğit mehmetçiğimize şerefsizce pusu kurmuş, kendilerine yakışan bir şekilde, mehmetçiklerimizi arkalarından haince vurmuşlardır. Hemen ertesi gün Bitlis’te altı çocuk babası bir köy korucusunu, IŞID’in caniliklerini aratmayacak bir biçimde direğe bağlayıp şehit etmiştir. Tüm şehitlerimizi buradan saygı ile anıyoruz. 29 Ekim’de, cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünde şehitlerimize, gazilerimize söz veriyoruz ve ilan ediyoruz. Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz! Mustafa Kemal’in askerleri olarak görev başındayız. Bölücülük kaybedecektir. Türkiye birleşme sürecine girmiştir. Türkiye, Türk bayrağıyla ve Mustafa Kemal Atatürk ile birleştirilecektir. Gericilerin ve bölücülerin çabaları boşunadır. Mustafa Kemal’in askerleri dimdik ayaktadır.

 

“TÜRK ORDUSUNUN KARŞISINDA NASIL DURACAK”

PKK ateşle oynamaktadır. Aynel Arap’ta daha dün kü örgüt olan IŞİD karşısında, bozguna uğrayan PKK, şanlı Türk ordusunun karşısında nasıl duracaktır? Otuz yıldır Türkiye ile savaşan PKK, Aynel Arap için Türkiye’den yardım istemiştir. İşte PKK’nın durumu budur. Aynel Arap’ı bahane eden PKK, Türkiye’de iç savaş çıkartmak istemiştir. Adana’da, Gaziantep’te, İstanbul’da bunun provaları yapılmıştır. Ancak, HDP’nin sokağa çıkın çağrısına Kürt halkı itibar etmemiş, PKK sokaklarda yalnız bırakılmıştır. Bu vahşi eylemlerinin de sebebi budur. Yıkılacağını anlayan PKK, gittikçe alçaklaşmaktadır. Biz iç savaşa izin vermeyeceğiz. PKK’nın Türkiye sokaklarını yakma yıkma eylemlerine izin vermedik, vermeyeceğiz. Türkiye sokakları, Türk bayrağı yakanların, Mustafa Kemal Atatürk büstlerini yıkanların değil, Mustafa Kemal’in askerlerinindir! Bunu herkes iyi anlasın.

 

“CUMHURİYET DEVRİMİ KAZANACAK”

29 Ekim’de ilan ediyoruz. Kurtuluş savaşımız, cumhuriyetimiz bizlere,Türk milletine emanettir. Gericiler ve bölücüler kaybedecek, cumhuriyet devrimi kazanacaktır. Mustafa Kemal’in askerleri görev başındadır. Türkiye’nin aydınlık günleri çok yakındır. Gericilerin ve bölücülerin saldırısı altından bulunan cumhuriyetimizi yeniden kuracağız. Mustafa Kemal’in askerleri burada olduğu gibi Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de, Türkiye’nin dört bir yanında alanlardadır. Türkiye’de alanlar, al bayraklarımızla gelincik tarlalarına dönmüştür. Türkiye’ye, Türk milletine yakışan budur. Türk milleti bugün, ülkemizin dört bir yanından Atatürk cumhuriyetini yeniden kurma kararlılığını, Türkiye’yi böldürtmeme kararlılığını herkese ilan etmiştir. Birkez daha ilan ediyoruz. Atatürk cumhuriyetini yeniden kurup örgütleyeceğiz! Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu