Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

TÜRKSAT davasında sona doğru

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TÜRKSAT davasında sona doğru

Darbe girişiminde TÜRKSAT yerleşkesinde yayınları kesmeye çalıştıkları iddia edilen 5’i sivil 17 kişinin yargılandığı davada, sanıkların esas hakkında savunmaları tamamlandı. Sanık Melih Varol, “hakkındaki isnatların mesnetsiz olduğunu”, olay günü Kırıkkale’de bulunduğunu savundu.

 

OLAY GÜNÜ KIRIKKALE’DE İDİM

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT yerleşkesinde yayınları kesmeye çalıştığı iddia edilen 5’i sivil 17 kişinin yargılandığı davada, sanıkların esas hakkındaki savunmaları tamamlandı. Dava, hükmün açıklanması için 23 Ekim’e ertelendi.

 

BAZI MÜDAHİL GERÇEK KİŞİLER KATILDI

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu 12 sanık ve avukatları ile müdahil tüzel kişiler Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve TÜRKSAT’ın avukatları ve bazı müdahil gerçek kişiler katıldı. Sanık Salih Mehmet Dağköy ile tutuklu bulunduğu Sincan L Tipi Kapalı Cezaevinden telekonferans sistemiyle bağlantı kurulan duruşmada, sivil sanıklardan Burhan Güneş hakkında ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle açılan ve TÜRKSAT davasıyla birleştirilen dava kapsamındaki savunması soruldu.

 

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Güneş, aleyhinde ifade veren kişinin beyanları ve ByLock kullandığı suçlamalarını reddetti. ByLock verilerinin MİT kaynaklı olduğunu ve adli delil şeklinde kullanılamayacağını iddia eden Güneş, beraat talebinde bulundu. Cumhuriyet savcısı, Güneş’in, birleşen dosya açısından “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan cezalandırılmasını istedi.

 

ESAS HAKKINDAKİ SAVUNMALAR

Savunmalarını yapmak için önceki duruşmada süre isteyen sanıkların esas hakkındaki savunmalarına da devam edildi. Sanık Melih Varol, “hakkındaki isnatların mesnetsiz olduğunu”, olay günü Kırıkkale’de bulunduğunu savunarak, “Ömrümde TÜRKSAT yerleşkesinde bulunmadım. Kamera çözüm tutanaklarındaki o gece orada bulunduğum iddiası doğru değil.” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x